bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Söz Uçar Yazı Kalır
Yazarlar // 11 Haziran 2019 Salı 10:09

İsmail BAŞARAN

İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, eski bir MHP’li, bunu bu ilde siyaset yapıp da bilmeyen yoktur. Önceki dönemlerde MHP’den Belediye Başkanı da seçilmiştir.

Bu günlerde ise İYİ Parti’den MİLLET İttifakı’nın İlkadım Belediye Başkanı seçilmiş ve koltuğa da oturmuştur. Ancak eski partisine yaptığı ziyaret ve verdiği fotoğraf söylentilere neden olmuştur. Demirtaş acaba eski partisi MHP’ye mi geçiyor sorusunun sorulmasına da yol açmıştır.

Politika bu, yasalara göre herkes istediği yasal partiye gidebilir. Yasa gereği de seçildiği makamdan istifa etmesi gerekmiyor. İşe yanlışlık burada.

Bir partiden seçilip bir başka partiye geçmek seçmenlerin oylarını gasp etmek anlamına gelir ki, gasp Türk Ceza Kanununa göre suçtur ve cezası da ağırdır. Demirtaş’ın yaptığı bu ziyaret çok masumane olabilir ancak yapılan algı böyle değildir.

Bu nedenle Demirtaş bir yazılı açıklama yapmalı ve söylemlerini belgelendirmelidir. Çünkü söz uçar yazı alır derler bu da unutulmamalıdır. Sonrasında öyle demek istemedin böyle demek istedim gibi tartışmalara konu olacak ifadelerden de kaçınılmış olur.

Önceki dönemlerde Belediyeye iş yapanların alacaklarının da ödenmemesi ayrı bir sorun olarak ortada durmaktadır. Önümüzdeki günlerde İlkadım Belediyesi ve Başkan Necaattin Demirtaş’ın açılacak davalarla başı sıkıntıya da girebilir. Koltuk devralınmadan inceleme yaptırılmaması, geçmişin kabul edilmesi anlamı taşımaktadır.

 

EKMEĞİ DÜŞÜNELİM

Çarşamba ilçesinde ekmek fiyatlarında yaşanan yüzde 25'lik artış, 8 Haziran 2019 tarihi itibariyle ilçedeki tüm fırınlar ve unlu mamul satışı yapan işletmelerde geçerli oldu. Fırıncılar odası zamların geçen yıldan beri durduğunu ancak artık dayanacak güçleri kalmadığı önü sürdü.

Binali öyle dedi, Ekrem böyle dedi haberlerine takılan vatandaşa hayat bahalılığı unutturuldu.

Ancak sanırım biraz da ekmeği ve çarşı pazarı düşünmek gerekiyor. Çünkü fiyatların her geçen gün artması sonucu vatandaş istese de istemese de diyete girmiş durumda.

Çarşı pazarda artık sebzeler kilo iyi değil de yarım kilo işi alınır oldu. Ancak iktidarda bulunanlar bunları görmüyor sadece İstanbul seçimlerine odaklanmış görünüyor. İstanbul seçimlerini İktidarın kaybedecek olmasının ardındaki korku neyin nesi acaba?

Bakanların Binali Bey’e destek amacıyla seferber olmasının ardında yatan kaybetme korkusu neden? Oysa bakanlar bıraksınlar adaylar yarışsın, projelerini anlatsın bizler de karar verelim. Korkunun ecele faydası yoktur, unutulmamalıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Söyleyeceğin konuyu iyice kavra; kelimeler arkadan gelecektir.

(Marcus Porciu Cato)