bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Söylenenlere İnanmıyorum
Yazarlar // 4 Mayıs 2020 Pazartesi 13:18

İsmail BAŞARAN

Bir salgın nedeniyle evlere hapsolduk, aynı salgın nedeniyle işyerleri kapandı, ekonomi durdu duracak. Üretim yapılamıyor ve tüketen toplum haline geliverdik bir salgın nedeniyle. Evlerinde oturanlar kendilerine yapılacak yardımları bekler duruma geldi. Asgari ücretle çalışırken kendisine izin verilen vatandaşların maaşları yarı yarıdan alta düştü.

Ancak ekonomimiz iyiymiş. Kimi kandırıyorsunuz siz, ben artık söylenenlere inanmıyorum. AK Parti iktidara geldiğinden bugüne değişen ramaklarla Türkiye

2002 yılında et fiyatı 8,9 TL, 2020 yılında et fiyatı 90 TL.  2002 yılında 1 LT benzin 1.64 TL, 2020 yılında 1 LT benzin 5.38 TL (Her an değişebilir) 2002 yılında ekmek fiyatı 0,25 TL, 2020 yılında ekmek fiyatı 1,25 TL. 2002 yılında çeyrek altın fiyatı 24 TL, 2020 yılında çeyrek altın fiyatı 619 TL (Her an değişebilir).

Özetle, Türk halkı her geçen gün açlığa mahkûm edilirken, zenginler daha da zenginleşiyor, mallarına mal, paralarına para katıyorlar, çünkü sistem öyle işletiliyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bana bir maske bile dağıtamayan Devleti yönetenler, ABD’de her türlü sağlık malzemesini uçaklarla gönderebiliyor. Neymiş; Bizim devletimiz zenginmiş. Ne zengini be, bunu da nereden çıkarıyorsunuz, sizi destekleyenleri inandırırsınız da düşünen insanları inandıramazsınız.

Dünya devletleri vatandaşına her türlü yardımı yaparken Türkiye Cumhuriyeti neden vatandaşların hesaplarına yardım paralarını yatırmayı tamamlayamadı. Neden herkese bir maske bile dağıtamadı? Herhalde parasızlıktan değildir, iş bilmezlikten olsa gerek. Planlama eksikliğinden, yandaş düşünmekten, “Devlet içinde devlet olmaz” denilip MİLLET İttifakı belediyelerin yardım yapmasını engelleyip Cumhurbaşkanlığı forsunu yapıştırıp millete yardım kolileri göndermekle mi Devlet olunuyor?

Her konuyu siyasi getirime dönüştürmek ve oy devşirmenin yollarını aramak, korkunun göstergesidir. Önümüzde seçimler var, bunun adı baskın seçim de olabilir, erken seçim de olabilir, zamanında seçim de olabilir. İktidarda sanırım bir daha seçilememe korkusu başlamış. Benim kime yardım yapacağıma kimse karar veremez, adı hangi kurum olursa olsun. Vakıflar yardım edecek ben yardım edemeyeceğim, geçin onları artık milletin gözü açıldı.

Bir karar daha alınmış. Neymiş; özel otomobillerde maske ve dezenfektan bulunacakmış, bulundurmayanlara da para cezası uygulanacakmış. Yani bu kararla maske yapanlar ve dezenfektan malzemesi üretenlerin ceplerine daha fazla para girecek. Karar yine vatandaşın hayrına değil zengine yarayacak herhalde. Yani korona yine getirime dönüştürülecek.

GÜNÜN SÖZÜ

Mal kaybeden bir şey kaybetmemiştir, onurunu kaybeden birçok şey kaybetmiştir, cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmiştir.