bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
SÖYLEMLER VE GERÇEKLER
Yazarlar // 10 Ekim 2019 Perşembe 11:50

İsmail BAŞARAN

Türkiye sınır ötesi harekâta başlıyor, Mehmetçik yine Ortadoğu bataklığına sürülüyor. Asker gönderilmeye başlanınca ne enflasyon kaldı ne de hayat pahallılığı, gündemden düşüverdiler.

ABD başkanı Türkiye’ye gözdağı vermek istemiş hatta söylemleriyle vermiş de. Ancak ben bunu yemedim, bundan sonra da yemeyeceğim. Çünkü ABD’ye bu aymazlıkları yapması için kapıyı Türkiye Cumhuriyeti iktidarı açmıştır. Yıllardan beri ABD’nin Suriye’deki terör örgütlerine silahlar Türkiye üzerinden gönderilmiştir.

Şimdi kalkmış büyük yetkililerimiz ABD’nin Başkanı’na sallayıp duruyorlar. Biz paçayı kaptırmışız, istedikleri gibi oynamaya çalışıyor bizle.

Adam, bizi “ekonomimizi çökertmekle” tehdit ediyor. Oysa bilmiyor ki Türkiye’nin ekonomisi zaten çökmüş durumda, daha ne kadar çökecek ki. Samsun’da şöyle caddelere bir çıkıp bakın, esnafa sorun dertlerini dinleyin bakalım ne duyacaksınız? Siftah yapmadan işyerini kapatanlar var, iki çift çorap bile satamayanlar var, bunlar gerçeklerden bazıları.

Hükümet enflasyonun düştüğünü ve rakamların artık tek haneye düştüğünü anlatmaya çalışıyor. Söylemler artık vatandaşa “vıdı vıdı” olarak geliyor çünkü çoğunluk inanmıyor.

Enflasyon tek haneye düştü de neden elektrik, su, doğalgaz ücretleri altı ayı geçmemesine rağmen yüzde elli dolayında artmış?

Siftah yapmadan dükkânını kapatan esnafa sorun bakalım enflasyon ne kadarmış, söylesin size. Bari aklımızla dalga geçmeyin, bu milleti hesap bilmiyor sanmayın, milletin soracağı hesaptan da korkun iktidardakiler.

 

SANTRAL MESELESİ

Çarşamba’da santral yapımı için hareketlilik var ya kaçak mı yapılıyor izinli mi yapılıyor tartışıladursun, bu işe sonunda izin veren birileri vardır, suyu sonradan çıkar nasıl olsa.

Asıl önemli olan tarafı santralin neden istenmemiş olmasıdır. Avrupa’nın atıkları gelecekmiş ve de burada işlenerek enerji elde edilecekmiş.

Bunu öne sürenler Samsun’a anguslar getirilip şehrin koku altına bırakıldığı zamanlarda neredeydiler acaba, o zamanlar Samsun’un havası kirlenmemiş ve salgın hastalık belirtileri görülmemiş miydi?

GÜNÜN SÖZÜ

Kırdım diyorsun zincirlerini, evet, köpek de çeker koparır zincirini.

Kaçar o da, ama halkaları boynunda taşıyarak... (Persius)