bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Söylemler ve Eylemler
Yazarlar // 6 Mayıs 2020 Çarşamba 13:56

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Koronavirüs Salgını (Covid-19)' ile toplam 17 ilçede büyük mücadele verdiklerini belirterek, "Halkımızla el ele vererek bu mücadeleyi sürdürdük. Kimseyi mağdur etmemeye çalıştık. Hiçbir talebi geri çevirmedik" dedi.

Bu bir söylemdir, kimseyi de söylemleri nedeniyle halkı yanıltıyor diye suçlamıyorum. Ancak söylemler eylemlerle belli olur. Başkan Demir tüm ilçelerde halka maske dağıtıldığını söyledi ya işte ben buna inanmadım. Çünkü halkın tamamına maske dağıtılmadı. Bendeniz de Samsun’un ilçelerinden birisinde oturuyorum. Ne telefonuma bir mesaj geldi ne de ilçesi ve büyükşehir belediyesinden haneme ve bulunduğum binadaki hanelere maske gelmedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin hafif Raylı sisteminden çekilen ve servis edilen fotoğrafları görünce Samsun’da bu hastalıkla gerektiği kadar mücadele edildiği konusu bana inandırıcı gelmedi. Hafif Raylıda oturanlar için bir sözün var. Aralarında sosyal mesafe yok, ayakta duranlarda durum daha da vahim, ne kimsede maske var ne de aralarında oysal mesafe.

Maske dağıtımı yok, maske yeterli değil herhalde ancak maskenin de içinde bulunduğu sağlık malzemelerini başka ülkelere yardım olarak gönderiyor Devletimiz. Devletimiz kendi vatandaşına bir maskeyi bile dağıtamadı, işin içinden çıkamayınca da yine iş ranta döndürüldü.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan artık maskelerin belirli bir fiyatla satılacağını açıkladı. Kısaca Devletimiz başka ülkelere yaptığı yardımı kendi vatandaşına yapamadı ve maskeyi satmaya başladı. Bu uygulama da aklıma deli sorular düşürdü. Maskeleri kim üretecek, kimler eczanelere satacak eczaneler kaç liradan satacak, bunun bir süre sonra karaborsası olacak mı? İnşallah olmaz, Devletimiz karaborsa satışlara izin vermez.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Böcek olmayı kabul eden, ayaklar altında kalmaktan ve ezilmekten yakınmamalıdır. (Kant)