bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
SOSYAL MESAFEYE DİKKAT
Yazarlar // 31 Ekim 2020 Cumartesi 11:01

İsmail BAŞARAN

AK Parti Samsun 7. İl Kongresi pazar günü(yarın) yapılacak. Salgın nedeniyle İl Kongresi Tekkeköy ilçesindeki 19 Mayıs Stadında gerçekleştirilecek. AK Parti İl Başkanlığı bu konudaki duyurusunu yaptı. Tribünler mutlaka doldurulacaktır. Kolay değil Cumhurbaşkanı geliyor Samsun'a. Stat 40 bin taraftar alıyor bakalım tribünlerde kaç taraftar yer alacak?

Taraftar derken yanlış alaşımlasın sakın Samsunspor taraftarı değil anlatmak istediğim, AK Parti taraftarı. Umarın sosyal mesafe uygulaması yapılır ve taraftarlar da tribünleri doldurur. Eğer doldurulmazsa ilk önce İl Başkanı gidiverir Vallahi. Sosyal mesafe bir yana maske takılacak mı acaba? Yok, takılmayacaksa sokakta maske takılıp takılmadığı kontrolü neden yapılıp takmayanlara ceza uygulanıyor?

Eğer salgın hastalık için, vatandaş ne olduğunu anlamasın ve korkmasın diye pandemi deniyor da, maskesiz gelenlere maske parti tarafından dağıtılacak mı dağıtılmayacaksa ceza uygulanacak mı? Ceza uygulanmayacağını adım gibi biliyorum da yine de sormak istiyorum, kısaca İktidar partisinin vatandaşlar arasında ayırım yapıp yapmayacağını görmüş olacağız hep birlikte.

 

EKONOMİ UÇUYOR

Ekonominin uçtuğunu bize piyasa söylüyor. Her ne kadar cebimizdeki para her geçen gün alım gücünü yitiriyor ve piyasa zamlanıyor, bu zamlara vatandaş koşar adım bile yetişemiyorsa da kocaman bakanlar yalan konuşacak değil ya…

Söylemler başka ancak veriler daha başka. Ekim ayı bitmek üzere, Eylül ayı rakamları da ortaya çıktı. Eylül ayında ne mi olmuş? Anlatalım. Genel ticaret sistemine göre ihracat %4,8, ithalat %23,0 artmış. Yani sattığımız aldığımızın beşte birini bile karşılamamış. Kısaca yine fakirleşmişiz.

Rakamlar Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre belirlenmiş. Yani vatandaş söylememiş, durumun vahametini Devletin kurumları da rakamlarla ortaya koymuş.

İhracat 2020 yılı Eylül ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %4,8 artarak 16 milyar 9 milyon dolar, ithalat %23,0 artarak 20 milyar 837 milyon dolar olarak gerçekleşmiş.

Allah rızası için vatandaş bu rakamların sonuçlarını çarşı pazarda zaten görüyor bir de devletin kurumları rakamları açıklayıp da vatandaşın psikolojisini hepten bozmasın.

Rakamlar Ocak-Eylül döneminde ihracatın %10,9 azaldığını, ithalatın ise %1,5 arttığını gösteriyor. Kısacası her geçen gün fakirleşiyoruz, ancak yönetenler Türkiye’nin uçtuğunu anlatıyor… Ben yemiyorum, siz yorsanız sizin bileceğiniz iş…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır. (Mustafa Kemal ATATURK)