bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sosyal Mesafe
Yazarlar // 10 Temmuz 2020 Cuma 22:25

İsmail BAŞARAN

Samsun’un en nemli toplu taşım araçlarının başında gelen hafif tarlı sistemde sosyal mesafeye uyuluyor mu sorusunu sorsam buradan, sistemi kullananların yüzde yüzlük bölümü “hayır” yanıtını verirler. Ve de gerçeği söylemiş olurlar.

Toplu taşımadan o kadar çok şikâyet geliyor ki sadece hafif raylı değil otobüslerde de durum aynı. Ne sosyal mesafeye ne de maskeye dikkat ediliyor.

Sözüm ona denetimler yapılıyor. Oysa güvenlik görevlileri de çoğunlukla toplu taşıma araçlarını kullanıyorlar peki neden çoğu zaman müdahale etmiyorlar?

Oysa minibüslerde hem sayıya hem de maske konusu denetleniyor. Polis eğer minibüsleri denetliyor ve hafif raylı ile otobüsleri denetlemiyorsa yanlış yapıyor. Bu yanlıştan da hemen dönülmeli çünkü kurumların taşıma araçlarındakiler de vatandaştır. Kurumun zarar etmemesi için vatandaşın sağlığını tehlikeye atmak insanlığa da sığmaz. Yapılması gereken otobüs ve tren sayılarını artırmaktır. Yönetenler zaman zaman yolcu gibi binsinler bu araçlara da gerçeği yaşasınlar.

 

FIRINLAR DENETLENDİ

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sabahın erken saatlerinde fırıncılara yönelik denetimlerde bulundu. Denetimler 05.00-08.00 saatleri arasında İlkadım genelinde bulunan fırınlara yönelik yapıldı. Yapılan uyarıların yerine getirilip getirilmediği, sağlığa uygunluk gibi hususlar incelendi.

İnceleme sonucu da 5 fırına sağlığa uygunluk kurallarına uymadığından dolayı cezai işlem uyguladı. Özellikle korona virüs tedbirleri kapsamında çalışanların eldiven, bone ve maske kullanıp kullanmadığını kontrol eden ekipler vatandaşların içeri alınması sırasında fiziksel mesafe kuralına uyulup uyulmadığına da bakıldı.

Bu tür denetimlerin sadece İlkadım’da değil tüm ilçelerde yapılması şarttır. Çünkü bu bir saygındır ve bulaşır, o ilçe bu ilçe dinlemiyor hastalık.  O nedenle de fırınlardan alışverişler de toplu yapılmamalıdır. Ekmeğini alan çıkmadıkça yeni müşteri kabul edilmemelidir. Sadece alıcılar değil işletmeciler de özellikle maske ve eldiven kullanımında özenli olmalıdır, bu konuda sanırım tam bir titizlik yapılmıyor ki vatandaştan şikâyetler geliyor.

 

SAMSUNSPOR ŞAMPİYON

Evet, Samsunspor’un Şampiyonluğu tescillendi. Ancak iş bitmedi, o nedenle rehavete kapılmamalı kimse. Bundan sonra taraftara da iş düşüyor. Sonuna kadar Samsunspor’un yanında olmalı taraftar. Samsun’da veya dış sahada kırmızı beyaz siyahlı takımı yine yalnız bırakmamalı. Çünkü futbol artık sahadaki 11 futbolcu ile oynanmıyor. Tribündeki taraftar da desteğiyle hem rakip takım futbolcularını hem de hakemleri psikolojik baskı altına alıyor.

Bu sezon da unutulmaması gereken her ne kadar şirket olmuşsa da Samsunspor kişilerin değil Samsun’un bütünlüğünü sağlayan bir markadır.

Göğsünde Atatürk arması taşıyan bir marka hem de…

GÜNÜN SÖZÜ

Çaydanlık ne kadar ihtişamlıysa da yine bardağın önünde eğilir…