bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
SOSYAL MESAFE VE ÜCRETLER
Yazarlar // 2 Haziran 2020 Salı 13:18

İsmail BAŞARAN

Yasaklar Büyük ölçüde kalkıyor, ancak bu yeni sorunlar da getireceğe benziyor. Örnek mi, bir kafede eskiden ortalama hizmet verilen müşteri yerine artık sosyal mesafe nedeniyle belki sayı yarı yarıya düşecek. Ancak burada satılan kahve ve çayın ücreti eğer artmazsa işletmeci zarar edecek, eğer artarsa müşteri sayısı azalacak. Bu işin altından nasıl çıkılacak? Hayatımıza giren bu sosyal mesafe acaba ne zaman çıkacak?

Bu konuda ilgililer maalesef bir zaman veremiyor. Çünkü kimse bu işin sonunu göremiyor. Türkiye’de konuyla ilgili araştırmalar yapılması yerine yeni hastaneler kuruluyor. Hastane kurulmasına karşı falan değilim de neden acaba yapılmış hizmet binaları yıkılıyor da hastane yapılıyor?

 

SON ANKETLER UMUT VERMİYOR

Bir taraftan salgın hastalık diğer taraftan ise önümüzdeki seçimler konuşuluyor. Seçim konuşmaları adeta salgın hastalığın önüne geçmiş durumda. Son yapılan anketlerin ortaya koyduğu rakamlar iktidar partileri için hiç de iç açıcı değil. AK Parti tek başına iktidar olamıyor, MHP’nin oylarının da günden güne düşmesi CUMHUR İttifakı’nı yönetenleri kara kara düşündürüyor.

İşte bu nedenle de yeni partiler kurulması ve oy tabanının aşağılara çekilmesinin önüne geçilmesi isteniyor. Oysa yapılması gereken tüm siyasi partilerin seçime girmesi ve aldığı oy oranı kadar milletvekiline sahip olmasıdır. Bu vekiller Meclis’e giderse her görüş temsil edilir ve bir vatandaş olarak benim vereceğim oy gasp edilmemiş olur. Seçimle gelenler seçimle giderler, kimse yarınını ihtilallara bağlamasın. Artık Türkiye’de ihtilallara izin verileceğini sanmıyorum.

İktidar aslında ekonominin ve üretimin kötü gitmesi nedeniyle gündem değiştirmek istiyor. Çünkü artık karanın görünmekte olduğunu kendileri de biliyorlar. Türkiye’nin günden güne geliştiği masalını anlatıyorlar ve yandaşlarını da bu söylemlerine inandırıyorlar. İktidarın yıllarca yaptığı en iyi iş algı operasyonudur. Neymiş hizmet yapılıyormuş. Türkiye’de bir maskeyi dağıtamayanlar Afrika’da cami yapmakla övünüyorlar. Millet ve maalesef yiyor bunları, tencere kaynamamaya başlayınca işte o zaman çıkacak işin suyu.

Benden vergi alınacak, müteahhitlere yollar köprülen yaptırılacak, benim vergiler yurt dışındaki ülkelere yardım olarak gönderilecek, vatandaş geçmeyeceği yolların parasını ödeyecek. Uyusun da büyüsün ülkem.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Geniştir, ölçülmez hayalin çölü, karşımda her diri söylenen ölü, çok güçtür geçmesi bu sakar golü, dümensiz gemiye binenler bilir. (Neyzen)