bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sorunlar Ve İlçeler
Yazarlar // 16 Haziran 2020 Salı 14:33

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir kurmaylarıyla birlikte ilçeleri gezerken yolu Yakakent'e de düştü. Başkan Demir bilgiler aldı, eksikleri gördü, en kısa zamanda (kredi bulunabilirse) yatırımlara da başlanacak.

Bir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ilçeleri gezmesi ve sorunları dinlemesi çok ciddi bir başlangıçtır. Ancak bu gidilen ilçelerde sorunların kimlere sorulup yanıtların alındığı gerçeği yansıtıyor mu bu meçhul.

Bu geziler sırasında Demir Yakakent'te. Sorunları dinledi tamam da acaba kendisine Yakakent'in en büyük sorununun kanalizasyon olduğu söylendi mi? Sayın Başkan size neler söylendi bilmiyorum bildiğin bir konu var. Yakakent'e maalesef kanalizasyon içler acısı, İlçede halen algun kuyuları kullanılıyor. Yağmur sularının bile denize akışında sıkıntı olduğu her yağıştan sonra gözleniyor.

Sorunlar sadece iktidar partisi yöneticilerinden veya belediye başkanından dinlenmemeli. Yakakent Belediye Başkanı AK Parti'li, eğer siz ilçenin sorunlarının neler olduğunu öğrenmek isterseniz bırakın kanalizasyon sorununu, yağmur sularının denize akışında bile sorunlar yaşandığını anlatamaz size. Benim önerim, sorunları tek yönlü dinlememeniz. İlçenin tüm siyasi parti temsilcileriyle, görüşmenizdir. Bu önerim sadece Yakakent ilçesi için de geçerli değildir, tüm ilçelerde aynen uygulanmalıdır.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Atakum ve İlkadım ilçelerinin sorunlarını başkanlardan ne kadar dinlediniz, sorunların ne olduğunu gerçekten biliyor musunuz?

Ortak akıldan vazgeçilir olaya yanlı bakılırsa unutmayın ki hiçbir sorunu çözemezsiniz. Giderken arkanızda Samsun'da kocaman bir sorunlar yumağı bırakırsınız, sonra da vatandaş hep kulaklarınızı çınlatır.

 

MASKE AKSESUAR DEĞİLDİR

Hafta sonu Samsun sokaklarında caddelerinde dolandım, sokaklar kalabalıktı. İnsanların yüzlerine baktım, çoğunda tedirginlik gördüm. Tedirginlik özellikle ileri yaşta olanlardaydı ve maskelerini takmışlar kurallara uymuşlardı.

Ancak gençlerin büyük bölümü vurdumduymazlık içinde maskeleri ya yoktu ya da aksesuar gibi takmışlardı, çenelerinin altındaydı çoğunda. Kolluk kuvvetleri iki ay öncesine kadar sıkı tuttukları maske olayını gevşetmiş gibiydi. Ne kadar polis ve bekçi alıp sokaklara salarsanız salın önce eğitim gerekiyor. “Ne yapayım hava sıcaktı bunaldım” demek sorunu çözmüyor, aksi gibi daha da büyütüyor.

Bu süreçte bile yürürken tükürenler ve yollara mikrobu bırakanlar gördüm. Biz maskeyi aksesuar gibi çenemizin altına takar, yollara tükürür, maskeyi çıkardığımızda sokağa atarsak bu hastalıktan asla kurtulamayız. Para cezası yetmiyor, önce vatandaşlık bilincini toplumda yükseltmemiz gerekiyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan düşünce ile görür ve duyar. Epiharmus