bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sorumlusu Kim Olacak?
Yazarlar // 8 Mayıs 2020 Cuma 23:57

İsmail BAŞARAN

Lig’lerin başlaması için TFF karar aldı. Samsunspor adına herhangi bir korkum yok. Lig’ler böyle tescil edilseydi grubunun lideri Samsunspor bir üst lige çıkmış olacaktı. Samsunspor adına bir kayıp olmayacağını düşünüyorum. Lig’lere devam edilse de edilmese de Samsunspor bir üst Lig’de önümüzdeki sezon yerini alacaktır.

Karşılaşmalara başlanması görsel olarak iyi de sağlık açısından nasıl bir düzenleme yapılacak? Herhalde tribünlerin tamamı açılıp taraftarlar salgın düşünülmeden yanyana oturtulmayacaktır. Bunun kararı alındı mı, statların kapasitesine göre sayı belirleniyor mu? Yok, belirlenmiyorsa ve salgın tetiklenirse sorumlusu kim olacak? Sağlık Bakanlığı mı yoksa TFF mi?  Sorumlusu kim olursa olsun hastalık bulaşması durumunda can kaybı yaşanırsa hesabını kim verecek?

Gelelim Süper Lig’e. Burada lider bir Karadeniz ekibi Trabzonspor. Lig böyle tescil edilirse şampiyon Trabzonspor olacak. Bütün amaç Trabzonspor’u şampiyon yapmamak mı? Eğer lider İstanbul takımlarından birisi olsaydı, ligler oynanacak mıydı sorusu geliyor akıllara. Allah rızası için bir kararı da vatandaşın lehine alsanız kötü mü yaparsınız?

 

CHP DEDEKTİF GİBİ

CHP Samsun il Başkanı Fatih Türkel, korona virüs nedeniyle evlerinden çıkamayan ve yardıma muhtaç kişilere binlerce koli gıda ulaştırdıklarını açıklayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i eleştirdi.

Türkel, Samsun'da esnafın ve vatandaşların zor durumda olduğunu hatırlattı. Sonra da "Samsun'da ilçe örgütlerimizle kapı kapı geziyoruz. Evlerdeki durumu görüyoruz. Vatandaşlarımız yiyecek ekmeğe muhtaç. Biz temaslarımızda Büyükşehir Belediyesi'nden ulaşan ne bir yardım nede gıda kolisi gördük, duyduk "dedi.

Kimseyi peşinen suçlamak istemem de  “kapı kapı dolaşıyoruz” cümlesine katıldım ve de söyleme pek inanmadım. Madem dolaşılıyor kapı kapı, bizim binada kapıları tıklatan olmadı ki. Ne gıda dağıtanlar tıklattı kapıları ne de kontrol edenler.

Sayın Türkel, kapı kapı gıda dağıtılıyor mu diye izlerken gittiğiniz yerlerde bırakın gıdayı hiç olmazsa maske dağıtsanız ya.

 

SAMSUN YİNE YOK

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine, 65 yaş ve üzeri, kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma istisnaları ile ilgili genelge gönderdi. Genelgeye göre sokağa çıkma ile ilgili karar 57 ili kapsıyor.

Ancak maalesef Samsun bu iller arasında yer almıyor. Neden, Samsun 19 Mayıs Şehri olduğu için cezalı mı? Sahi 19 Mayıs’ta tören yapılacak mı? Mustafa Kemal ve silah arkadaşları Samsun’da Tütün İskelesi’nden Anadolu’ya ayak basacak mı?

Eskiden ne güzel olurdu törenler, Devlet Büyükleri de gelirdi, sanırım bu sezon törenler de büyük olasılıkla güme gidecek. Oysa törenler yapılabilir, sosyal mesafe ile tarih yeniden canlandırılabilir.

Her 19 Mayıs günü bir dua ediyorum: “Allah’ım Türk Milletine bir Kurtuluş savaşı daha yaşatma” diyorum…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Birisi mutluluğuyla ya da erdemiyle övünüyor, böbürleniyorsa, onda bunun ikisi de yok demektir..Herman Hesse