bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sorumlu Kim
Yazarlar // 13 Temmuz 2021 Salı 09:38

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa DemirMillet Kıraathanesi'nin uygulama projesi hazır” dedi. Ve de sonrasında projenin incelemeye açık olduğunu vurguladı. Millet Bahçesi Atakum’da Yalı kafe alanında yapılacak. Mustafa Demir böyle istiyor. İstiyor da Samsun’da vatandaşın Millet Kafesi’ne değil de çalışacak fabrikalara ihtiyacı var. Çünkü bu fabrikalarda işçiler çalışacak, üretecek, Samsun’a katma değer sağlanacak. “Çaylar şirketten” namtığıyla vatandaş tembelliğe özendirilmeyecek.

Samsun’u içindeki duruma kimler düşürdü? Önce bu sorunun yanıtını bulmaya çalışmakla başlayalım. Belediye Başkanlığı seçimlerinde alınan oyları incelemek geldi aklıma. Ne olmuştu Samsun’da ve neden olmuştu, sonuçlar nasıldı, hatırlamakta fayda var. Bugün çalışmaları beğenilmeyen Mustafa Demir’in seçilmesine kimler yardım etmişti? Samsun halkı neden bütünleşememiş ve ayrıştırılmıştı?

Adalet ve Kalkınma Partisi,Mustafa Demirile 379.150 yani %50,48 oy almıştı. Oylar da br önceki seöimlere göre yüze 4,32 oranında azalmıştı. İYİ Parti adayı Hayati Tekin 213.558 yani yüzde %28,43 oy almıştı.

Bağımsız Erhan Usta oyların 168.667 adedini kısaca %22,45 oranını alabilmişti. Bağımsız Türkiye Partisi Bekir Uslucan ile 13.4378  Saadet Partisi 12.323, Demokratik Sol Parti 4.592 oy almışlardı. Vatan Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi seçimlere katılmıştı. Oyların 42.883 geçersiz sayılmış, seçmenin yüzde 86,19’ sandık başına girmişti.

Kısaca oylar bölünmüş ve bu bölünmede Sayın Erhan Usta başı çekmişti. Sonuçları halk belirlemişti Bu nedenle bugün Mustafa Demir’i eleştirmek pek de doğru değil. Çünkü bu sonuçları Samsun halkı istemişti. Samsun’un içinde bulunduğu Belediyecilik anlayışının halkın yararına işler yapılmamassının sorumlusu halkın kendisidir.

Bugün İYİ Parti’nin kurmayları araında olan Erhan Usta zamanında seçimlere bağımsız gırmeseydi sonuçlar böyle olmayacak ve AK Parti dolayısıyla da Mustafa Demir büyük ölçüde seçimi kaybedecek, Samsun halkı kazanacaktı. Şimdi Mustafa Demir’in yaptıklarını beğenmeyip eleştirmek aslında seçim yamanı stratrji yapamayanlar ve kendilerini düşünenlerin ortaya koydukları gerçeklerdir.

Peki bu içinde bulunulan durum seçime kadar gitmeli mi, hayır. Yapılacak en önemli girişim Mustafa Demir’in büyük bir kaatılımla Sayın Ak Parti Genel Başkanı’na şikayet edilmesidir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Akıllı olmak bir şey değil, mühim olan o aklı yerinde kullanmaktır. (Descartes)