bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sorumlu Kim Olacak?
Yazarlar // 14 Nisan 2020 Salı 13:14

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de çeşitli belediyeler su fiyatlarında yüzde elli oranlarında indirim yaparken Samsun Büyükşehir Belediyesi yüzde 25 oranında zam yaptı.

Diğer Belediyelerin yaptıkları umurlarında bile olmayan Samsun Büyükşehir Belediyesi indirim konusunda bir adım bile atmadı ve “dediğim dedik, çaldığım düdük” inadından vazgeçmedi.

Oysa içinde bulunduğumuz günlerde temizlikten bahsediliyor ve hastalığı önlemenin birinci maddesinin temizlikten geçtiği anlatılıyor.

Anlatılıyor da SASKİ ve Samsun Büyükşehir Belediyesini yönetenler bir türlü anlamıyor. Ya düşünemiyorlar ya da düşünmek istemiyorlar. Kimsenin de sesi çıkmıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi CUMHUR İttifakı’nda AK Parti’li bir kişinin yönetiminde olmayıp MİLLET ittifakından seçilmiş bir başkan tarafından yönetilseydi de su fiyatları indirilmeseydi ne olurdu biliyor musunuz,  ortalık ayağa kalkardı. Nerde sivil toplum kuruluşları, nerde muhalefet partilerini yönetenler neden seslerini çıkarmıyorlar?

Muhalefetteki siyasi partilerin yöneticileri sadece makam koltuklarına oturmak için mi seçildiler yoksa vatandaşın derdini dert bilip çözümü için çalışmaya mı seçildiler?

Sadece vatandaş sesini çıkarıyor ve diğer illerde yapılan indirimin Samsun’da da uygulanmasını istiyorlar. İktidardaki yöneticiler, sizler içinde bulunulan sıkıntılı günlerde vatandaşın yanında olmazsanız bundan sonraki seçimlerde o koltuklarda oturamazsınız ve vatandaşın arasına katılırsınız. İşte o zaman yanınızda kimse olmaz ve yüzünüze bakacak kimseyi bulamazsınız.

Büyükşehir Belediyesi Samsun’da dar gelirlilere, muhtaçlara, yaşlı ve hasta olanlara ne gibi yardım yapıyor, ihtiyacı olanlara ekmek, su, gıda dağıtıyor mu? Samsun’daki muhtarlar bu konuyla ilgili nasıl bir çalışma içindeler, yaşlılara hizmet götürüyorlar mı?

 

ÖNCE İLİNDEN HABER VERİLMELİ

Atakum Belediyesi, sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinden çıkamayan yurttaşlara ücretsiz ekmek ve gazete dağıttı. İlk bakışta ekmek tarafı tamam da gazete tarafının eksik olduğu ortaya çaktı.

Atakum Belediyesi yaklaşık 50 belediye çalışanının görev aldığı ekmek ve gazete dayanışmasında 25 araçla ilçenin dört bir yanına ulaşan ekipler, binlerce ekmek ve gazeteyi hemşerilerinin kapılarına kadar teslim etti.

Bunu yaparken gazete konusunda kıstas olarak ne belirlendi, neden sadece sözcü gazetesi dağıtıldı? Bu ilin yerel gazeteleri yok mu, Atakum belediyesi yaptığı önemli bir işin daha başlangıcında güdük kalmasına yok açtı?

Oysa Samsun’da vatandaş ülke genelindeki haberleri ve uygulamaları yaygın medyadan takip ediyor, yapılması gereken yerel gazetelerin okura ulaştırılmasıydı. Belki bu konuda en yakın zamanda bir çalışma içine girebilirler.

GÜNÜN SÖZÜ

Kafanı aslanın ağzına sokarsan, bir gün onu ısırırsa şikâyet edemezsin. (Agatha Christie)