bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sorular Cevap Bekliyor
Yazarlar // 11 Mayıs 2019 Cumartesi 10:24

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul seçimleri için konuştu ve seçmenleri sandığa çağırdı.

“Hepimizin İstanbul'da akrabaları, tanıdıkları var. Bu konuda da her birinizin gayret ve samimiyetle üzerinde duracağına inancım tam. Çünkü YSK'nın aldığı kararı başka bir algıya yönlendirmek için müthiş bir gayret var. Biz o gayreti inşallah İstanbul'daki hemşehrilerimizle boşa çıkaracağız" dedi.

İstanbul seçimleri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı’nı neden ilgilendiriyor bunu anlamıyorum. Anlamadığım bir başka nokta da Mustafa Demir’in Samsun’da yapacağı projelerin tamamını henüz açıklamış olmamasıdır.

Samsun’da yaşayan birisi olarak benim merak ettiğim İstanbul değil, Samsun’dur. Sayın Başkan acaba toplu taşıma ücretlerinde indirime gidecek mi, Üniversite’ye çıkarılan hafif raylı 19 Mayıs’a kadar uzatılacak mı?

Vatandaş bunların cevaplarını bekliyor Başkan. Çünkü vatandaşı öncelikle yaşadığı ildeki sorunların çözümü ilgilendiriyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs’dan sonraki ilçelere otobüs seferleri düzenleyecek mi? Yoksa yine minibüsçülerin insafına mı kalacak vatandaşlar?

 

FİYATLAR VATANDAŞI ETKİLİYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılının Ocak-Mart dönemini kapsayan ilk çeyreğine ilişkin Kırmızı Et Üretim İstatistikleri'ni açıkladı.

Açıklama da kırmızı et tüketiminin azaldığını gösterdi. Ramaklar aynen şöyle: Kırmızı et üretimi ilk çeyrekte 211 bin 435 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 18,6, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 16,5 oranında azaldı. Haliyle de bu azalma tüketimi etkiledi. Her ne kadar ithalatla bu açık kapatılmak isteniyorsa da Türkiye’deki besici günden güne erimeye başladı.

Kırmızı etin ithalatı ve üretiminin azalması sonucu fiyatların bir türlü düşmemesi Türk insanının dengeli beslenememesine neden oluyor.

Et yiyemeyen, fiyatlar nedeniyle oy da yiyemeyen insanlar ne yiyecekler, saray sofralarında yenilenler neden vatandaşın formasına gelmiyor, var mı bu sorunun cevabını verecek olan?

Vallahi piyasada artık koç billuru bile bulabilmek sanat haline geldi.

 

MASA BAŞINDA OTURMAYIN

Seçimler bitti, seçilen belediye başkanları makamlarına yerleşti. Şimdi vatandaşa hizmet etme vakti geldi. Belediye başkanları hizmeti masa başından mı yapacaklar merak ediyorum.

Şu ziyaretçileri bekleme işi bir bitse artık ha he dersiniz başkanlar…

Sizler seçim öncesi vatandaşa vatlarda bulundunuz şimdi verdiğiniz vatların tutulma vakti geldi. Hiçbiriniz “Ne yapalım bize çok borçlu belediye bıraktılar, paramız yok ki hizmete başlayamadık” cümlesinin altına sığınmasın. Çünkü sizler masa başında oturup gelene gidene “Hoş geldiniz” demek için seçilmediniz.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yıllar, günlerin hiç bir zaman bilemeyeceği bir çok şeyi öğretirler...( Emerson)