bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Son Deplasman
Yazarlar // 21 Ocak 2018 Pazar 16:14

Ragıp GÖKER

Önceki akşam Canik Kültür Merkezinde, Forza Samsun taraftar gurubu ve Canik Belediyesinin destekleriyle Okan Açmak tarafından hazırlanan Son Deplasman Belgeselini izledim.
Eksikleri ve Samsun – Çarşamba havaalanı ile ilgili 9 yıllık tarihsel bir hataya rağmen severek izlediğim belgesel, Samsunspor’un Kırmızı Beyaz’ına siyah rengin eklenmesine neden olan o kara günü hatırlattı bir kere daha.
Ki; o günü unutmadık.
Unutmayacağız da.
O günü yaşayan gazetecilerden biri olarak, belgeselin duygu yüklü sahnelerini izlerken, sağ yanımdaki Turgay Sözen’in gözyaşlarını tutamadığını fark edince, sol yanımdaki Emin Kar’ı düşündüm bir an.
Hocası Nuri Asan’ın yanı sıra arkadaşlarını şehit vermiş o otobüsteki takımın kaptanı olarak, kazanın izlerini bedeninde ömür boyu taşımak durumundaki Emin Kar’ın metanetini hayranlıkla izlerken, Futbol Şehitleri Anıtı’nı engelleyenlerin de yedi ceddine rahmet okudum.
Belgeselin tanıtım gecesinin açılışında konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç ‘’engeller ortadan kalkarsa üç ayda tamamlarız’’ diyor.
Biliyorsunuz Osman Genç, ‘’biz bu anıtı yaparız’’ diyerek bir yıl önce projesini hazırlattığı anıtın ihalesini de yaptırmıştı.
O anıt, bu şehrin en önemli markalarından biri olan Samsunspor için hayatlarını feda eden futbol şehitlerine vefa borcunu ödemenin yanı sıra, trafikteki hataların nelere neden olduğunu anlatıyor olması bakımından da önemlidir aslında.
Vefa demişken.
Anıtın yapımını engelleyenlere bir kere daha seslenmek isterim.
Şehitlerimizi unutmuş olabilirsiniz de.
O kazanın izlerini bedeninde yaşayan Emin Kar’ı görmeyecek kadar da mı körsünüz.
Osman Genç’in de söylediği gibi, bu şehirde yaşayanlar olarak, dünya görüşümüz, yaşam biçimimiz farklılıklar gösterse de, bu şehirde yaşayanları aynı ideal uğrunda bir araya toplayan tek özelliktir Samsunspor.
Ona borçluyuz ve sahip çıkmalıyız.
Şu sıralar, tarihin en bunalımlı günlerini yaşıyor kulübümüz.
Vali Osman Kaymak’ın hepimize örnek olmasını dilediğim çabası olmasa belki de şu sıralar kapısına kilit vurulacak kulübümüz için kalıcı gelir kaynakları oluşturmamız gerektiğini bir kez daha anladık.
‘’Taşıma suyla değirmen dönmez’’ sözünü biliriz ama buna rağmen akıntıya kürek çekeriz inatla.
Merkezdeki ve ilçelerdeki otoparklar kalıcı gelir kaynaklarından biri olur pekala.
Osman Genç, bunun yapılabileceğini anlatmak için Canik Belediye Binası önündeki Adnan Menderes Demokrasi Meydanının altındaki otopark’ın işletmesini Samsunspor emrine vermişti.
O otopark para kazandırmıyor belki ama Cumhuriyet meydanındaki otoparkın yanı sıra, şehir merkezi ve dahi tüm ilçelerdeki otopark işletmeleri pekala Samsunspor’a verilebilir.
Yeter ki, istensin.