bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sn İsmail Uyanık ve Samsunspor...
Yazarlar // 13 Kasım 2019 Çarşamba 14:16

Cevdet MAMATOĞLU

12 kasım 2019’da; Sayın İsmail Uyanık, Yılport Samsunspor A.Ş.’den ve görevlerinden bir basın toplantısı ile ayrıldığını belirtmiştir.

Her ne kadar gerekçe olarak, 'yönetimde oluşan çift başlılığın yüzünden ayrıldım’ dese de, basın toplantısında, hem kendi içinde soru barındıran, ama yanıtı olmayan cümleler ile krizin daha derin olduğunu düşündürmüştür.

Gerek sayın Uyanık gerekse sayın Yıldırım’ın çok büyük şirketlerin patronları ve yöneticileri ve oldukça tecrübe sahibi birileri olarak, rolleri ve görevleri en baştan belirleyerek Samsunspor A.Ş.’yi kurduklarını düşünüyorum… Değişen ne oldu da roller ve yetkiler karıştı ve iki başlılık ortaya çıktı?

Sayın Uyanık içten ve samimi biri... Aslında Samsunspor’da yapmak istediklerini ve hedeflerini açıkça ortaya koyuyor… Bundan sonraki yaşamını bir futbol adamı olarak devam ettirmeyi ama aynı zamanda iş olarak da futboldan para kazanmayı amaçladığını söylemekte, kazandıkça Samsunspor’un da bundan sportif başarı olarak pay alacağını değişik cümleler ile ifade etmektedir. Hatta konuşmasının son bölümünde bu sözlerini pekiştiren cümleler kurmuş; ‘doğruları yaparsak, hem kâr ederiz hem de şan şöhret kazanırsın duyguları ile geldim' demiştir.

Takım kadrosunu kendisinin kurduğunu, oynadığımız ligin üstünde bir oyuncu kadrosuna sahip olduğumuzu ve onlara güvendiğini söyledi… Hatta kadro zenginliği bakımından, aynı ligde oynayabilecek 3 takım çıkarabilineceğini söyledi... Durum bu iken sayın Uyanık neden bıraktı?

Sayın Yıldırım tarafından da bakmak, adil ve doğru bir bakış açısı için gereklidir. Ancak Samsunspor menfaatleri için, aile içi problemlerin dışarıya yansımaması ve polemik konusu olarak gündemi meşgul ederek, Samsunspor üzerinden gündem yaratacak spor dışı tartışmaların Samsunspor’a zarar vereceği düşüncesi ile; Sayın Yüksel Yıldırım yanıt vermeyebilir... Ancak bundan sonra sayın Yıldırım’ın sorumluluğu artmıştır. Sn Yüksel’i taraftarın gönlüne kazıyacak olan tek şey şampiyonluktur… Aksi halde sayın Uyanık sesleri duymaya başlarız.

Sn Uyanık’ın taraftar üzerinde geçmişten gelen büyük bir etkisi ve sempatisi var… Sayın Uyanık’ın bu gücü her zaman Samsunspor lehine kullanacağını düşünüyorum. Bundan sonra sn Uyanık, toplantıda dediği gibi, kendisi de olmasa, Samsunspor’un başarısından mutlu olacaktır. Taraftarın her zaman sportif başarıyı sağlayanın yanında olduğunu ve KİMSENİN SAMSUNSPOR’UN ÜZERİNDE OLAMAYACAĞINI da unutmamak lazım.

Para konusuna gelince, dert ettiğimiz tek şey para idi. Ne çabuk unuttuk. Taraftara mesajımdır… Parasını bu işe yatıran bir kişiyi gaza gelir ya da başka nedenle çok kolay harcarsak o zaman bu kulübe para verecek adam bulamayız.

ÖYLE SANIYORUM Kİ, BU AYRILIK NEDENİ; ÖMER SEYFETTİN’İN DİYET HİKAYESİNDE GİZLİDİR… SN UYANIK’IN KONUŞMASININ; BAŞINDA VE SONUNDA, CÜMLELERİNİN ARASINDAN ANLAŞILDIĞI GİBİ, ÇALIŞAN MUAMELESİ YAPILMASINI HAKLI OLARAK KABUL EDEMEMİŞ VE PSİKOLOJİK MORAL ÇÖKÜNTÜSÜ YARATMASI NEDENİ İLE, SAMSUNSPOR’A ‘YARARDAN ÇOK, ZARARIM OLUR’ DÜŞÜNCESİ İLE AYRILIK GERÇEKLEŞMİŞTİR.