bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
SİZİN SAATLERİNİZ OKUNDU MU?
Yazarlar // 22 Mayıs 2020 Cuma 11:05

İsmail BAŞARAN

SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan pandemi süresince doğalgaz faturalarına gelen şikâyetlerle ilgili yaptığı açıklamada "Kıyas fatura düzenlemesi yapılmadı. Sayaç üzerindeki endeksler faturalandırıldı. Kullanım dışı bir fatura tahakkuku söz konusu değil" dedi.

Ben bunadım galiba, ya aklım çalışmıyor ya da gözlerim görmüyor veya kulaklarım duymuyor. Sayın Kolsan sizin saatler galiba okunmuyor veya okunduğunu görmeniz için sizin konuta geliniyor olabilir. Bizim konuta doğalgaz saatlerinin okunması için hiçbir görevli gelmiyor. Ne hikmetse eski faturaların ya altında veya üstünde yani eskiler ortalama alınarak yazılıyor faturalar. Ben görmüyorum, çevremde de saatleri okunan arkadaşlar yok gibi.

Ocak ayındaki faturaların benzerleri geliyor ücret olarak, Samsun’da ocak ayında kullanılan doğalgaz ile Nisan ve Mayıs aylarında kullanılan doğalgaz aynı mı sizce de? Ben petekleri kapayalı iki aya yakın zaman oldu, ya siz? Ancak gelen faturadaki tutar yine aynı. Sanırım gaz dağıtım şirketi bizi kazıklıyor.

Ayıp ve günahtır. Ancak yaşamını sadece gelir gider hesabına göre şekillendirenler ne ayıptan anlarlar ne de günahtan, onla sadece ceplerinin ne kadar dolduğuna bakarlar. Vatandaş dardaymış, kimin umurunda.

Böyle işlerle vatandaşı uğraştırıp, aklını karıştırıyorlar, bu da iktidarın işine geliyor. Çünkü gelen bir faturaya endekslenen vatandaş dününü de yarınını da unutmuş oluyor, kısaca içinde bulunduğunuz günlerde, günlük yaşıyoruz. Bu durumdan nemalanan da sadece iktidar oluyor. Oysa iktidar bu konuda çok büyük yanlış yapıyor. Çünkü artık evlerde kaynayan tencere sayısı gittikçe azalıyor.

Eski Türkiye’de balkonlara çıkıp tencerelerini kaşıklarla vurarak seslerini iktidarı duyurmak isteyenler vardı. Şimdi ise vatandaş sessiz, işte beni bu sessizlik korkutuyor. İktidarın da üzerinde kafa patlatması gereken bu sessizliktir. İnsanlar sadece dua etmekle karınlarının doymayacağını, tencerenin kaynaması gerektiğini anladığı zaman iktidar, uzun ince bir yolda olduğunu anlayacaktır.

Unutmayalım ki uzun ince bir yolda gidiyoruz gündüz gece, hem de ne halde olduğumuzu bilmeden gidiyoruz…

HEBASI FEDERASYON MU VERECEK?

Ligler oynanarak sonlandırılacak. Karar böyle alındı. Bu konuda bir toplantı yapıldı ve… Alınan karşılaşmalar oynanacak kararından sonra aklıma garip sorular takıldı.

Yapılacak testler sonucu oynanacak olan karşılaşmalar sonrasında bir futbolcu hastalığa yakalanırsa hesabını kim verecek?

Futbolun (F) harfinden bile anlamayan bazı yöneticiler mi, yoksa Federasyon mu verecek hesabı. Ya da herkes topu birbirinin üzerine atıp hasta olan hasta olduğuyla veya öldüğüyle mi kalacak?

Sizde akıl mı yok, aklınızı peynir ekmekle mi yediniz? Ah be Galatasaray, bir puan daha alamadın da lider duruma gelmedin, oldu mu şimdi bak milletin başına ne işler açtın. Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir mantığıyla bu işe yaklaştıysanız, kararı bu düşünce içinde aldıysanız ölenlerden birisinin sizin olmanız halinde hiç üzülmeyeceğim.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Arkadaşlık kuvvetli bir bağdır. Paraya ihtiyaç olunca başvurulmazsa, ömür boyu sürer. Mark Twain