bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sizin Amacınız Ne?
Yazarlar // 17 Mayıs 2021 Pazartesi 06:02

İsmail BAŞARAN

İktidar yapılan bir toplantı sonrası kısıtlamaları kısmen kaldırdı. Ancak yapılan açıklamalar ne esnafı ne de vatandaşı tatmin etmedi. Kontrollü açılacakmış, bunun gerekçesi de rakamlar istenilen seviyeye düşmemiş. Geçin bunları, bu yapılan açıklamalara ben bir vatandaş olarak nanmıyorum ve altında bir hinlik yattığını düşünüyorum.

Eğer tam açılacak olsaydık 19 Mayıs Törenlerle kutlanacaktı. Tam açıklama olmadığı için şimdi kutlanamayacak, Samsun halkı 19 Mayıs gecesi fener alayı düzenleyemeyecek. Bütün bunlar neden istemniyor çünkü kutlamalar emperyalist devletlerinin uşaklarının işine gelmiyor ve 19 Mayıs morallerini bozuyor. Çünkü Emperyalizmin Türkiye üzerindeki baskıları 19 Mayıs günü Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasının yani Türkiye'yi istila edenlerin geri gönderilmesinin başlangıcının günüdür. Padişahlık özentisi içinde olanların işine gelmez 19 Mayıs’ı kutamak.
Bugün pandemi kurallarını 19 Mayıs tarihine göre ayarlayanlar ve karar alanlar, yarın acaba ne yapacaklar? 15 Temmuz gününü de kutlamamak için kuralları gevşetmeyip yasaklayacak mı yoksa birkaç gün önceden kısıtlamalar büyük ölçüde kaldırılacak sokağa çıkma yasakları uygulanmayacak mı? İktidarın dün aldığı kararların altında böyle bir düşünce olduğunu aklıma getiriyorum inşallah yoktur böyle bir düşünceleri. 

KARIYER KAPISI PLATFORMU

Cumhurbaşkanı bir açıklamada bulundu ve vatandaşın kafası karıştı. Ne demişti Sayın Cumhurbaşkanı? Kariyer Planlaması Kapısı yapılacakmış ve devlet memurları bu yolla alınacakmış.
Merak ettiğim konu karıyer neye göre belirlenecek?
Dinin ne diye sorulacak mı?
Hangi Partiye üye olduğu sorulacak mı?
Soruları istediğiniz kadar artırabilirsiniz.
Bu bir platform olacaksa başvuruları alacak olanların hangi ölçüye göre değerlendireceğinden başka bu sistemin başında kim olacak sorusu da önemli. Öyle ya önünde hangi bekçı duracak bu kapının? Eğer AK Parti yesi değilse veya AK Parti yöneticilerinden birisinin yakını değilse de alınacak mı? Eğer sınavlar sözlü olursa çok su kaldırır, yazılı olursa da kağıtların değiştirilemeyeceğine beni kimse inandıramaz. 

ERKEN SEÇİM OLMAZ
Muhalefet erken seçim için bastırıyor ancak pandemi kurallarını öne sürüp iktidar erken seçime gitmez hatta seçimleri zamanında bir yapmayabilir. Salgın der bu işin içinden çıkarlar. Aklık karışıyor, acaba iktidardan gitme korkusu mu var Cumhur İttifakında?
İttifakın küçük ortağı MHP oylarının günden güne düştüğünün farkında olsa gerek o nedenle Devlet Bahçeli’nin ağzından “seçim zamanında yapılacak” kelimeleri düşmüyor. CUMHUR İttifakı’nın seçimlerde kazanamaması durumunda AK Parti en azından muhalefetin büyüğü olabilir, MHP ise muhalefetin küçüğü olarak kalır. İşte bu nedenle Devlet Bahçeli seçimlerin zamanında yapılmasını, erkene alınmasını istiyor olabilir mi? 

GÜNÜN SÖZÜ
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür...