bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Siz Hangi Kafadasınız!
Yazarlar // 1 Mart 2019 Cuma 21:48

İsmail BAŞARAN

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, tam da seçim öncesi ilginç bir açıklama yaptı.
Murzioğlu "Samsun'un sanayiyle, ihracatla anılmasını istiyorsak, şu an gündemde olan tersane alanı ve Aksa tarım arazisi içerisinde yer alan tarımsal vasfını yitirmiş olan 2 milyon 380 bin metrekare de eklenerek organize sanayi bölgesi(OSB) olarak ilan edilmelidir" dedi.
Murzioğlu’nun böyle bir açıklama yapması kendine göre doğru olabilir de orası da sonradan tersane gibi olmayacak mı, organize sanayi deniliyor da ne üretilecek orada?
Samsun’da tersane yapımının kimler tarafından nasıl desteklendiği unutulmadı daha, tersane yapılmadı şimdi sıra yeni arazilere mi geldi.
Asıl sorgulanması gereken adı geçen arazinin neden tarım alanı vasfını yitirmiş olması değil mi?
Tekkeköy ilçesi sınırları içinde havayı ve çevreyi kirleten bir dolu tesis var. Orada insanların hangi koşullarda hava aldıkları biliniyor mu, o tesislerden çıkan gazların hastalıklara yol açtığı biliniyor mu, şimdi yenileri eklenmek isteniyor bu alanlara. Sayın Murzioğlu Samsun’un asıl sorunu üretememek mi yoksa ürettiklerini pazarlayamamak mı?
Samsun’da tarım topraklarının sanayi için açıklanmak istenmesi nedendir an aşılamıyor.

ADAYLAR AÇIKLIYOR
Yerel Yönetim seçimleri yarışında son düzlüğe girildi. O nedenle de adayların projeleri seslendirilmeye başlandı. Projelerini açıklayanlardan birisi de Millet İttifakı Canik Belediye Başkan Adayı ekonomist Atıf Yiğit oldu.
Yiğit, “Profesyonel bir ekip kurarak tarımsal üretimi desteklemek ve tarımsal sanayi üretimini artırmak adına çiftçilerimize projeler sunacağız” dedi.
Bu projeler de büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvancılığı başta olmak üzere, tarımsal üretimde çilek yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği ve sera ürünlerinin olacağı duyuruldu.
Üretilen ürünler nerede satılacaklar sorusunun da yanıtı geldi. Belediye organik pazarlar kuracak ve ürünler buralarda satılacak.
Projeyle de hem üretici kazanmış olacak hem de vatandaş sağlıklı ürün ile buluşacak. Bu proje tutar mı peki? Elbette tutar gibi geliyor bana, çünkü sağlıklı ve ucuz ürün alabilmek zorlaştı.
Nohut, patates, soğan, mercimek ve bir dolu daha ürünün ithal edildiği Türkiye’de tarımdan başka hayvancılığın da kırsalı çok olan Canik gibi bir bölgede desteklenmesi halinde ve de verilen sözlerin tutulması durumunda vatandaş biraz olsun rahatlayabilir.
Hayırlısı, bakalım verilen sözlerin tutulup tutulmayacağını yaşayanlar görürler herhalde.

GÜNÜN SÖZÜ
Bir insanda, kendini yüksek görme, hırs ve şehvet varsa, bunlar, konuşurken soğan yemiş gibi kokar. (George Meredith)