bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
SİYASETTE YENİ DÖNEM Mİ?
Yazarlar // 18 Temmuz 2019 Perşembe 12:42

İsmail BAŞARAN

Samsun’un Bağımsız milletvekili Erhan Usta, yeni partiye mi geçecek yoksa geriye yuvaya mı dönecek?
Bu sorunun yanıtını bulabilmek Usta’nın yapacağı açıklamaya ve ardından takınacağı tavıra bağlı elbet ancak söylentiler Samsun kulislerinde çalkalanmaya başlandı.
Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, MHP Grup Başkanvekili olduğu dönemde İYİ Parti’nin 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' teklifinin Meclis gündemine alınması teklifine destek vermişti.
Bu desteğinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kararıyla Grup Başkanvekilliğinden alınan Usta, "Cumhur İttifakı'nın varlığı ve devamını zedeleyici beyan ve açıklamaları" nedeniyle parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle disiplin kuruluna sevk edilerek, partiden ihraç edilmişti.
MHP’den ihraç edilmesinin ardından Bağımsız Samsun Milletvekili olan Erhan Usta’nın da Babacan’ın kuracağı yeni partiye sıcak baktığı, ekibiyle görüşmeler yaptığı iddia edilmişti.
Bu sürenin sonunda Erhan Usta için yeni iddialar da ortaya atılmaya başlandı.
Bu iddialardan biri de Usta’nın tekrar MHP’ye geri döneceği yolunda. Devlet Bahçeli partiden kovduğu Erhan Usta’yı yeniden partiye alacak kadar zor durumda mı? İkinci soru ise Erhan Usta, kovulduğu yere yeniden gitmeye sıcak bakar mı?
Eğer Usta yeniden MHP’ye dönerse en fazla “yuvasına döndü” yorumları yapılır ve kimse de fazla eleştiremez. Yok, eğer dönmezse Bahçeli dışladığı yol arkadaşına yeniden “gel” diyorsa hem Devlet Bahçeli’nin,  hem de sayısı günden güne azalmakta olduğu iddiaları ayyuka çıkan Cumhur İttifakı’nın “gerçekten zor durumda olduğu” tartışılmaz duruma gelecek.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriyeliler konusundaki görüşlerinin yumuşar duruma gelmekte olduğu açıklamaları dikkate alınırsa siyasetin Türkiye’de “yeni dönem” isimlerle yürüyebileceği gerçeğinin kaçınılmazlığını ortaya koyacaktır.

BİR SONRASI İÇ SAVAŞ MI?
Samsun Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Milli İrade Platformunca desteklenen “15 Temmuz: Yenilenler, Yenilmeye Doymayanlar ve Pusuda Bekleyenler” adlı panel gerçekleştirildi. Bu panelde konuşmacılar darbe de sonrasıyla ilgili görüşlerini dile getirdi.
Bu görüşlerden en çok tartışılması gereken ise Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar’ın söyledikleriydi. Yarar kısaca şunları söyledi: “Eğer bu dönemi doğru okuyamazsak darbenin bir sonrası iç savaştır. Türkiye'de darbe sonrasında bir iç savaşın oluşabileceği politik, ekonomik, etnik ve mezhepsel konuların tamamını kaşıyıp ve bunun üzerine odaklandıkları bir dönem yaşatmaya çalışıyorlar. Suriyelilerin Türkiye'de yaşaması ve onlar üzerinden açılan bölümü de buna dâhil edebilirsiniz.”
Eğer plan bu şekilde yapıldıysa çok kan akar çok. Bu planı kuranlar ve Suriyelileri Türkiye’ye getirenlerin de kanı akar.
Kimse Türkiye’de iç savaş çıkarma hayalini kurmasın, tarih Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyenlerin kanlarının bu topraklarda aktığını yazar. Türk milleti, bir tarih daha yazdırmak zorunda bırakmasın yoksa çok kan akar çok.

GÜNÜN SÖZÜ
Aşılmasına imkân olmayan hiçbir duvar yoktur. ÇEHOV