bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Siyasetçiler Karşı Karşıya
Yazarlar // 7 Kasım 2019 Perşembe 00:31

İsmail BAŞARAN

Samsun’da Çarşamba ovasında tarım arazilerinde santraller kurulması kararları vatandaşlar arasında tepkilere yol açarken siyasetçileri ve Samsun Milletvekillerini de karşı karşıya getirdi. İktidar milletvekilleri santrallerin yapılmasını savunurken muhalefet milletvekilleri de bu santrallerin ovaları bitirileceğini ve Samsun’daki ekilebilir alanlara büyük zarar vereceğini iddia ediyorlar.

Partilerin bir konuda anlaşamaması ise Samsun’da siyasetçiler halk için mi yoksa partilerinin bekası için mi çalışıyorlar şeklinde soruların sorulmasına yol açıyor. Çarşamba, Terme ve Tekkeköy ilçelerindeki tarımla meşgul olanların büyük çoğunluğu santrallere karşı duruyorlar.

Sonuç nereye mi varacak diye düşünenlere verilecek tek cevap var: Bunu zaman gösterecek. Zaman her hastalığın ilacıdır derler de burada harsalar kimler? İktidar milletvekilleri mi yoksa muhalefet milletvekilleri mi? Ne olursa olsun Samsun için hayırlısı olsun.

ÇALIŞANLAR EZİLİYOR

Kim neyi derse desin hangi politikacı aldı operasyonu yaparsa yapsın çalışanlar eziliyor. Çünkü maaşlarına gerekli zamlar yapılmıyor.

Sözüm ona maaşlara şu kadar zam yapıldı denilerek iktidardan sevinç naraları yükseliyor da ücretliler bu sevince pek katılamıyor. Çünkü maaşlara yapılan zamlardan daha çok çarşı pazardaki ürünlere zam geliyor.

Neymiş efendim elektrik ve akaryakıta gelen zamlar üretimi etkiliyormuş da zamlar o nedenle yapılıyormuş. Arkadaşlar bu zamları siz mi yapıyorsunuz, bu kadar vergiyi sizler mi alıyorsunuz vatandaştan, almıyorsanız bu zamları yapanlara neden karşı gelmiyorsunuz?

Samsun’da toplu taşıma ücretlerine zam, elektriğe, doğalgaza zam, tüpe zam, vergiye zam, saray giderlerine ve maaşlarına zam tamam da neden vatandaşa verilecek zam enflasyonu artıracak deniliyor?

Ülke ekonomisini yönetemeyenler işin kolayını bulmuşlar açıkları üretim yerine zamlarla kapatmaya çalışıyorlar. Bu satırları yazarken bir zam haberi daha geldi. Oto gazın litre fiyatına da zam gelivermiş sessiz sedasız. Zamları gece yapmışlar, vatandaş anlamasın diye herhalde.

Vatandaş anlıyor da sesini henüz çıkarmıyor, sandığı bekliyor sandığı.

GÜNÜN SÖZÜ

İyi kalpli insan, başkalarını haset ettirmemek için, kendisinde birkaç kusur bırakır. Benjamin Franklin