bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Siyaset Var mı Siyaset?
Yazarlar // 11 Nisan 2018 Çarşamba 22:29

İsmail BAŞARAN

Samsun’da uzun zamandır tartışılan parkomat konusu can yakmaya devam ediyor. Görevliler ellerinde kalem kâğıt yanlarında fotoğraf makinesi gelene gidene ücret yazıyor ve alıyor da.

Bu nasıl oluyor peki? Hani yargı bu işe dur demişti, ne oldu? Yargıyı dinleyen mi yok, yoksa işin içinde siyaset mi var? Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, Samsun halkına yaptığı acımasız yaklaşım mı bu? Parkomatlar takıldı, ihale yapıldı, ihale de siyaseten bir tamamlandı? İşletmeyi alanın bir siyasetçi olması bu olasılığı güçlendiriyor gibi geliyor insanın aklına.

Gelelim işin siyasi olmayan yanına yani yasal olup olmadığına. Bu parkomatlar yasal mı, değil mi? Bu konu yargıya taşınmıştı, yargı da sokaklar ihaleyle de olsa kiraya verilemez kararıyla bu uygulamanın durdurulmasını istemişti.

Ancak, Samsun’da siyasiler devreye girmiş olmalı ki parkomatlardan halen ücret alınıyor. Kısaca yargıyı falan dinleyen yok bu ilde, durum onu gösteriyor. Bu yasaya karşı gelinip işlenen bir suçsa, suçlu kim, yanındakiler kimler?

Yani sizin anlayacağınız Samsun’da köprüden geçenden de para alınıyor, geçmeyenden de. Ne diyelim, Samsunlunun kaderi bu.

Toplumların, layık oldukları biçimde yönetildiğini unutmayalım. Tabi bu durumu istemeyenler de var. Kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef.

 

BİR BAŞKA SOYGUN DAHA

Fahri trafik müfettişleri var ilimizde. Bu fahriler gelene gidene ceza yazıyorlar diye şikâyetçi vatandaş. Sürücüler bu cezalardan ise, kendilerine tebligat geldiğinde haberdar oluyor. Sürücü zarfı açıyor bilmem hangi gün ve saatte kırmızı ışıkta geçtiği cezayla karşılaşıyor. Bu cezaların özellikle de kavşaklardaki ışıklarda kesildiği belirtiliyor. Belirtiliyor da vatandaşa gelen ihbarnamede ne fahri’nin ismi var ne de işlendi denilen kusurun belgesi var.

Oysa bu kusurların fotoğraflarının olması gerekiyor. Yoksa Samsun’un bazı semtlerinde akşam evinde otururken canı sıkılan fahri’nin yoldan geçene ceza yazdığı da iddia ediliyor. Belgesiz olunca da vatandaşın âdete soyulduğu iddiaları söyleniyor.

Bu fahri müfettişler nasıl seçiliyor, kimler oluyor, trafik kurallarını biliyorlar mı, hep soru, hep soru.

Bu cezalar neden mi artarak sürüyor?

Devlet Büyükleri bütçenin açık verdiğini söylemiyorlar mı? Açık böyle kapatılacak herhalde. Oysa bütçenin, par vurup harman savrularak verdiği açık cezalarla kapatılmaz.

 

SAĞLIK NASIL SAĞLIK?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Gençlik ve Spor Eski Bakanı Kılıç ve Samsun Valisi Osman Kaymak’a Büyükşehir Belediyesi Atlı Binicilik Tesisleri'ni gezdirdi.

Atlar sevimli hayvanlar, aslında sevilmeye de ihtiyaçları var. Binicilik de bir spor ve yapılmalı. Ancak Sayın Bakan Demircan o tesislerde atları sevip inceleme yapacağına, hastanelere kılık değiştirerek insanların çektikleri çileleri de görse ne iyi olur. Belki bazı hastanelerde bazı cihazların neden çalışmadığını da sorabilir.

Atların sağlıkları ve bakımları ne kadar önemliyse insanların sağlıkları da önemlidir, değil mi?