bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Siyaset Meslek mi İlke mi Olmalı?
Yazarlar // 26 Şubat 2022 Cumartesi 10:58

İsmail BAŞARAN

Özellikle de küçük esnaflar ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Aralarında bazı büyük firmalar da var tabi. Dertleri ise tabelalar ve de bu tabelaların vergileri. Bir arkadaşım aradı, işyerinden tabela vergisi alındığını söyledi. Verip vermeyeceğini bilmiyorum tabi. Büyükşehir belediyesi bu konuda başına buyruk hareket etmiyor muhakkak. Yasayı uyguluyor. Esnaf belediye başkanını değil, bu yasayı çıkaran mercek altına almalı. Çünkü sandık zamanı geliyor.

Geliyor da bunu şu sıralar kimse aklına bile getirmiyor. Hatta akla gelmeyenler, akıldan çıkanlar elektrik, doğalgaz, akaryakıt zamları da oluverdi. Çünkü tüm Dünya gibi Samsun’da da halk kuzeyimizdeki savaşa odaklanmış durumda. Herkes birbirine soruyor, özellikle Karadeniz’e kıyısı olan yerlerde ki bunlardan birisi de Samsun, ne olacak Türkiye’nin hali? Öncelikle vatandaşlar olarak seçimlerde “Siyaseti meslek edinenlerin değil ilke edinenlerin bu ülkeye faydası olduğunu” unutmamamız gerekir. Ülkenin hali ne olacak sorusuna o zaman yanıt bulabiliriz.

Çevremizde siyaseti meslek edinenler var mı, elbette var. Uzun süredir siyasetin içinde kalanlar artık bunu meslek haline getirmiş durumda hissederler kendilerini ve doğaldır da. Bu siyasetçiler kuzeyimizdeki Rusya saldırıları hakkında ne düşünüyorlar, Rusya’ya mı Ukrayna’ya mı destek oluyorlar? Vatandaş kuzeyindeki bu savaş başlarken Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanı’nın ülkede bulunmaması da ayrıca tartışılması gereken konu oldu ve de tartışılıyor. Demek ki İktidara göre kuzeyimizdeki savaş ve Türkiye’nin ekonomik durumuna olumsuz etkileri göz önünde bulundurulmuyor da Afrika’da yatırımlar yapılıyor, ne için ve kim için yapılıyor bu yatırımlar?

Yirmi yıl siyasette Parti Genel Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapmak kolay değil. Öncesinde de Belediye Başkanlığı tabi. Sayın Cumhurbaşkanı bu görevleri layıkıyla yaptı mı, yaptı yapmaya da devam ediyor. Ancak siyaseti meslek haline getirmek yanlışa iter âdemoğlunu. Özellikle de üçüncü Dünya Savaşına gidilirken siyaseti meslek haline getirenlerden korkulmalıdır.

GÜNÜN SÖZÜ

Gençliğin ruhunu, işlenmeyen bir tarla gibi kendi haline bırakırsanız, orada ısırganlar, dikenler yetişir. (Snellman)