bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Siyaset Bu Olmamalı
Yazarlar // 6 Nisan 2019 Cumartesi 08:11

İsmail BAŞARAN

Yeni seçilen belediye başkanları mazbatalarını alıp göreve başlıyor. Bu nedenle de Belediye binalarında devir teslim töreni yapılıyor. Bu törenlerden birisine İlkadım belediyesinde tanık oldum.

Oldum da bu tören iç ime sinmedi. Kalabalık bir topluluk vardı Belediye binasının önünde.  Seçmenin huzurunda Necattin Demirtaş beş yıl önceki devir teslim töreninde yaptığının karşılığını göremedi.

Çünkü yarışta bu kez rakibine yenilen Erdoğan Tok törene katılmadı Bu nedenle de Demirtaş elleriyle devrettiği koltuğu Demirtaş, Erdoğan Tok'un Başkan Yardımcısı Yahya Cıngıl'dan almak zorunda kaldı. Tok’un çok mu işi vardı yoksa içine mi sindiremedi, daha da önemlisi teşkilata seçimi kaybetmenin nedenlerini nasıl anlatacağını mı düşündü. Oysa beş yıl önce kendisi Belediye’yi Demirtaş’tan devralmıştı.

Siyasette kazanmak olduğu gibi kaybetmek de vardır. Kaybeden, halka hizmet verme yarışında geri kaldığını, kazanan da bu yarıştı bayrağı aldığını unutmamalıdır. Bayrak beş yıllığına Necattin Demirtaş’tadır. Tabi bu demokrasilerde böyledir, demokrasiyle değil de otoriter bir sistemle yönetilen ülkelerde seçilenler görevden alınırlar yerlerine ise kayyumlar atanır. Bu kayyumlar da görev yaptıkları süre içindeki harcamaların hesabını vermezler. Çünkü hesap sorması gereken kendilerini o görevlere atayanlardır.

Necattin Demirtaş ilk önce Belediye’nin hesabını kitabını inceleyecektir. Hatta bu hesapları bağımsız kurumlara inceletmelidir ki yarın kimsenin söz söyleme hakkı olmamalıdır.

Sayın Demirtaş önce kadrosunu kuracaktır, bu sırada da görev yeri değişecek olanlar bulunacaktır. Daha önceki dönemde de böyle olmuştu elbet. Başkanlar çalışacakları kadroları seçeceklerdir elbet.

 

İTİRAZLAR SÜRÜYOR

Türkiye’nin çeşitli noktaların a olduğu gibi Samsun’da da seçim sonuçlarına itirazlar sürüyor. Bunlardan birisi de Atakum. Sandıklar yeniden sayılıyor, sıkacak sonuçlar yine Cemil Deveci’nin lehine olursa bu kez Atakum’un bilmem hangi mahallesindeki sandığa itiraz yapılacaktır mutlaka.

Amaç, koltuğu devretmemek değil, devir işini geciktirmektir. O sırada belki evraklarda belki de hesaplarda yenileme yapılması için zaman kazanmak istenmektedir.

Cemil Deveci bir hukuk adamıdır ve eğer varsa Belediye’de bir hukuksuzluk bunu önleyici tedbirlerin nasıl alınacağını da bilmektedir. Kısaca Samsun’da at yorulduğu için Atakum ve İlkadım’a geçememiştir.

GÜNÜN SÖZÜ

Sular Yükselince balıklar karıncaları yer, sular çekilince de karıncalar balıkları. Bugünkü üstünlüğüne güvenme kimin kimi yiyeceğine suyun akışı karar verir. Kızılderili Atasözü