bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sistem Yeterli Çalışmayınca
Yazarlar // 15 Şubat 2021 Pazartesi 09:18

İsmail BAŞARAN

Aşılama işi sürüyor.  Belirli yaş gruplarına göre süren aşılamada Samsun da aşı yapılan iller arasında yerini alıyor.

Aşılananlardan birisi de ben oldum. Telefonumdan başvuruyu yaptıktan sonra bir mesaj geldi ve Sağlık Ocağı’na gittik. Biraz bekledikten sonra aşı odasına alındım. Kolumu sıvadım görevli aşımı yaptı. Bu işlemler yapılırken, Sağlık Ocağı’na girdiğim andan itibaren temizlik kurallarına uyulduğunu gördüm. Aşı olduktan sonda bir süre yine aynı sağlık ocağında tutuldum ve sürem bitince de evimin yolunu tuttum.

Aşı, gerekli mi gereksiz mi, iyi mi kötü mü tartışmalarının sürdüğü günlerde bu hastalıktan kurtulmanın tek yolunun aşı olduğuna inananlardan birisi olarak vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Ancak biraz güç oldu. Çünkü Sağlık Ocağı’na gittiğimden itibaren sisteme girmenin ne kadar yavaş geliştiğine tanık oldum. Buradaki hata Sağlık Ocağı’nın değil, Türkiye’deki internet altyapısının yetersizliğinden kaynaklandığına tanık oldum.

Nasıl ki Türkiye’nin birçok yerinde internet altyapısının yetersizliğinden yarınlarımızı teslim edeceğimiz çocukların eğitimlerinin aksadığınıza tanık oluyorsak, Devlet’in bu konuda yeterli hizmeti veremediğini birebir yaşıyorsak aşılama konusunda da aksaklıkları yaşadım. Sabah Sağlık Ocağı’na gittiğimde telefonuma gelen mesajı gösterdim ancak Sağlık Ocağı’nda görevli Sağlık Bakanlığı’nın sistemine (E-Devlet) gitmekte zorluk çekiliyordu. Bir süre bekledikten sonra görevli sisteme girebildi ve aşılanabileceğim yolundaki müjdeyi bana verdi. Ve eli çok hafif bir görevli aşımı yaptı. Korkmanın ve çekinmenin anlamı yok unutulmamalıdır ki bir aşı hayat kurtarır, yolunuzun hastaneye bir illet yüzünden düşmesinden sonra orada çektikleriniz ve sonrasının çok daha zorlu olduğuna tanık oluyoruz.

Birileri çıkıp aşı olunmaması için söylentiler pompalıyor millete, neymiş aşı Çin’den gelmeymiş. Bunun suçu millet mi, içinde bulunduğumuz günlerde ‘Uzay’a gitmemizin tartışıldığı Türkiye’de sorulması gereken asıl soru “Kendi aşımızı neden kendimiz yapamıyoruz” da başka ülkelere mahkûm oluyoruz? Türkiye’ne aşı üretilen merkezin AK Parti İktidarı döneminde neden kapatılıp Türk insanının yabancı ülkelerde üretilen aşılara mahkûm bırakıldığı yolunda olmalıdır.

Fazla uzatmayayım, şimdi bir ay sonrasını bekleyeceğim sabırsızlıkla. Eğer gelirse aşı, benden alınan vergilerle Hükümet Yurt dışından aşı getirtebilirse ikinci dozu vurulacağım  Allah ömür verirse..

 

 

GÜNÜN SÖZÜ

Ayakkabılarım olmadığı için üzülürdüm, ta ki sokakta ayakları olmayan adamı görene kadar. (Balzac)