bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sıra Ölülere de Gelecek mi?
Yazarlar // 17 Mayıs 2019 Cuma 00:10

İsmail BAŞARAN

İnanılır gibi değil ancak iktidar sonunda bunu da yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen “Vatandaşlık ücreti” yasalaştı. Artık her vatandaştan yılda 90 lira “vatandaşlık ücreti” alınacak.

Mademki Türkiye’de yaşıyorsunuz bu ücreti ödeyeceksiniz deniliyor bize. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz, artık hazine bitti, Devlet yönetimi dibe vurdu, çıkış noktası aranıyor herhalde.

Dirilerden alınıyor tamam da bu iktidar yakında ölülerden de vergi alırsa şaşırmayacağım. Yakın zamanda mezarlıklarda yatanların yakınlarına “Anneniz, babanız, çocuğunuz” bu ülkenin topraklarında yatıyor, o nedenle yıllık 90 lira vatandaşlık ücreti ödeyeceksiniz, ödemezseniz icralık olursunuz diye karşımıza gelebilirler. Burası Türkiye, olur mu olur Vallahi. Benden söylemesi olursa da şaşırmayın.

Bütçenin gelirlerinin olur olmaz yatırımlara harcanması, tarımın sanayinin bitirilmesi, fabrikaların kapanması, işsizlik günden güne artarken, alım gücünün azalması galiba Türkiye’yi yeni bir Kurtuluş Savaşı içine atmak üzere.

Çünkü İktidarın vatandaşa değil de dışarıdaki tefecilere para aktarıcı sistemi geliştirmesi sonucu Hazinenin ellenmemesi gereken paralarına bile el atılacak duruma getirilmesi yukarıdaki soruyu sorduruyor insana.

İlkokul mezunu, ortaokul mezunu, üniversite bitirmemiş danışmanların Saraya doldurulması ve yüksek maaşlar ödenmesi sonucu gelinen bu nokta yöneticilerimizin umurunda bile olmuyor.

Yöneticilerimiz yaptıkları algı operasyonlarıyla millete açlıklarını unutturmak istiyor ancak, iktidarı destekliyor görünenler bile artık homurdanmaya başlamış durumdalar.

Bir iyi haber daha…

Ehliyeti olan 24 milyon kişi her beş yılda bir ehliyetini ve sağlık raporunu yenileyecek. Vatandaşlar ortalama kişi başı 40 lira ödemek zorunda kalacak. Oysa ben ehliyeti alırken bu paraları zaten verdim demeyin sakın, İktidar sinekten yağ çıkarmaya bakıyor diyenler demek ki yalan söylemiyorlar.

 

19 MAYIS 1919

Bu tarih Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Ulusal Kurtuluş savaşını başlatmak üzere Bandırma Vapuruyla Samsun’a ayak bastıkları gündür, aradan Yüz yıl geçmiş durumda.

Bu kutlu günün yıldönümünde bazı siyasi parti liderleri törenlere katılmak üzere Samsun’a geliyor. İYİ Parti ise bazı belediye başkanlarını da Samsun’da toplayacağını açıklamış durumda. Başkanlık Divanı da Samsun’da düzenlenecek.

Aradan yüz yıl geçti, Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu günden beri başlayan Atatürk düşmanlığı Türkiye’de halen sürüyor.

Atatürk’e hakaret edenler yargılanmıyor bile, oysa Atatürk’e hakaret TCK’ya göre suç sayılıyor. Demek ki Türkiye’de bazı kanunlar uygulanmıyor, bunun adına da demokrasi deniliyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Tükendiğini anladın mı sancağı arkandan gelene devretmesini bil. Dede Korkut