bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sınıfta Kaldılar
Yazarlar // 13 Şubat 2020 Perşembe 22:57

İsmail BAŞARAN

Hafta sonunda yağan kar Samsun’da belediyelerin hangi ölçüde çalışma içinde, vatandaşın dertlerine çare olup olmadıklarının ortaya çıkmasına neden oldu.

Etkili olan kar yağışı nedeniyle 2 günde hayat neredeyse durdu, ulaşım ve eğitim felç oldu. 2 günde onlarca kaza meydana gelirken, İlkadım Belediyesi 2 gün bazı mahallerde çöpleri toplayamadı.

Çöplerin toplanamadığı yerler arasında özellikle kırsal alanlar çoğunluktaydı. Çöplerin toplanamamasının yanısıra mahalle ve sokak aralarında tuzlama yapılamadığı için buzlanmalar da yaşandı.

"Kar çoktu" gibi bir iki kelime altına saklanmamalı belediyeler ve kurumlar.
Sizin işiniz koltukta oturmak mı?
Elbette bu olmamalı çünkü seçim öncesi konuşmalarınızda vatandaşın yaşam şartlarını iyileştirmeye söz veriyordunuz. Ne oldu da sözünüzü turtamıyorsunuz?
Söz vermek yanaktan öpücük vermeye benzemez unutulmamalıdır. Sınıfı geçmek için ne yapmalıya gelince; önce çalışmak gerekir.  Sırtüstü yan gelip yatmamak gerekir. O belediye, bu belediye diye ayırt etmek istemiyorum elbet. Hepsi sınıfta kaldı.

Özellikle de Büyükşehir Belediyesi bu iki üç günlük kar yağışından ders çıkarmalı. Gündeme sadece ödenen yüksek maaşlarla gelmek yerine vatandaşa yaptığı hizmetlerle anılmalı.

Hizmet yapamama aklıma bir soru getiriyor: Acaba AK Partili başkanlar da sonun başlangıcına gelindiğini görüyorlar mı?


YABANCLAR YERLEŞİYOR

Yabancılar Samsun'dan gayrimenkul almaya devam ediyor. Yabancı uyruklular 2018 yılında Samsun'da il bazında 793 gayrimenkul satın aldı. 2019 yılında ise yabancıların gayrimenkul alımında artış yaşandı ve bin 50 gayrimenkul satın aldı. Bugüne kadar ise Samsun'da yabancılar toplam 2 bin 949 gayrimenkul sahibi oldu. Yabancılar Samsun'da en çok Atakum ve İlkadım ilçesinden gayrimenkul aldılar.

Rakamlar ortada ve daha da artıyor gibi görünüyor. Bu gidişle say8ı daha da artacak. En çok korktuğun Samsun’da gettolar oluşmasıdır. Değişik noktalarda konut ve işyerleri alınmasına karşı değilim de sadece tüketime değil üretime de katkı sağlayacak iş yapmaları gerekir.

Madem yerleşiyorlar, önce kendi benimsemeliler, sonra uyum sağlamalılar ve bu ülkenin dilini yeni Türkçeyi öğrenmeliler.

Bir de bazıları gezerken sokakta vatandaşlara omuz atmayı bırakmalılar.


GÜNÜN SÖZÜ

Böcek olmayı kabul edenler, ayaklar altında kalmaktan ve ezilmekten yakınmamalıdırlar. Kant