bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sinekten Yağ Çıkarmak
Yazarlar // 22 Ekim 2019 Salı 06:55

İsmail BAŞARAN

Halk arasında bir deyiş vardır; Sinekten yağ çıkarılıyor derler. Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler de başarısızlıklarını örtmek ve açık veren bütçeyi denkleştirmek için sinekten yağ çıkarmaya başlamış durumdalar.

Sigara denetimi, araç denetimi, denetimler artıyor haliyle kesilen cezalar da.

Samsun’da da denetimler hız kesmeden sürüyor. Trafik denetimlerinden bahsediyorum. Bekçilik sistemi geri gelince ne yapacaklar acaba diye düşünmedim değil. Yeni uygulamayla bekçilerin ne yapacakları da ortaya çıktı.

Samsun’da trafik denetimleri hız kesmeden sürüyor. Trafik denetimlerine bekçiler de katılmış durumda. Yeni uygulamayla bekçiler, mahalleleri sokak sokak gezerek park halindeki araçlara Güvenlik Bilgi Taraması(GBT) uyguluyorlar.

Bu da nereden çıktı demeyin, bekleyin daha neler çıkacak. Sokaklardan evlerimize bile girebilirler yakında. Evde sigara içiyor musunuz, alkol alıyor musunuz gibi denetimler de yapılabilir. Yıkanıyor musunuz, haftada kaç kez birbirinizi öpüyorsunuz diye sorularla da karışlaşabilirsiniz. Yahu size ne birader biz size kiminle yatıp kalkıyorsunuz diye soruyor muyuz?

Bugün aracınızda sigara içmenize karışanlara ses çıkarmazsanız (ben sigara içmiyorum) yarın yatak odanızda kiminle yatıyorsunuz, evinizde sigara içiyor musunuz gibi sorularla karşılaşır ve ceza bile yiyebilirsiniz. Aynı bekçiler evinize kimin girip çıktığını da kontrol edebilir.

Bunun adı demokrasi değildir, bunun adı faşizmdir. İşte Türkiye’nin getirildiği nokta budur.

 

ORMANLAR VE AĞAÇLAR

Bir süre önce Sinop’un İnceburum mevkiine gittim, oraları iyi bilen dirisiyim ağaçlıklı halini de bilirim kesilmiş ağaçla nedeniyle kelleşmiş halini de. Sinop’taki ağaç kesimi Samsun’a da sıçramış durumda. Önüne gelen ağaç kesiyor.

Hatırlar mısınız bir ara Samsun’un Terme ilçesi dolaylarında da ağaçlar kesilmiş ve santral yapılmıştı. Şimdi Çarşamba ilçesi santral yapımı ile karşı karşıya. Önüne geçilebilecek mi peki, hiç sanmıyorum.

Birileri çıkıp atı alan Üsküdar’ı geçti diyecek ve altlarından atları alınanlar da ne yapacaklarını şaşıracak ancak yine de bunları yapan iktidarı desteklemekten vazgeçmeyecekler. Samsun’un iki tarafı ovalarla kaplı, iki tarafta da Yeşilırmak ve Kızılırmak var. Üzerlerinde de santral bulunuyor.

Daha ne santrali yapılıyor ve neden yapılıyor? Elektrik üretmek için mi birilerine getirim sağlamak için mi?

Bu işe galiba bir ben bir de CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu karşıyız sanırım. Elektrik üretilmesine değil doğanın ve havanın katledilmesine karşıyız.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Mutluluk sorumsuz bir yaşam değil, sorumsuzluklarla başa çıkabilme yeteneğidir. Brown