bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Şimdi Ne Olacak
Yazarlar // 20 Mart 2016 Pazar 00:00

Ragıp GÖKER

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili olarak soruşturuluyor mu?
Soruşturulmuyor mu?
Sabah Gazetesi böyle bir soruşturma olduğunu iddia ediyor.
Hatta daha da ileri giderek, bu konuda Yılmaz’ın ifadesinin bile alındığını iddia ediyor.
Sabah iktidara en yakın gazetedir, bu nedenle adliyelerden bilgi alınacaksa o bilgiye zorlanmadan ulaşacak gazetelerden biridir Sabah.
Gazetenin bu iddiasına rağmen Samsun Adliyesinden hafta içersinde gelen ‘soruşturma yok’ açıklamasının bazı kişilerde kafaları karıştırdığı anlaşılıyor.
Bunun üzerine başsavcılık makamından önceki gün yeni bir açıklama geldi.
Hedef HALK’ın birinci sayfasından tam sayfa olarak verilen açıklamada, Başsavcılık Paralel Devlet Yapılanması dahil Büyükşehir Belediyesi ile ilgili her iddianın soruşturulduğunu bildiriyor.
Açıklamanın son bölümündeki ‘’Özel soruşturma usulüne tabi olan kişilerin ifadelerinin alınması da bu süreç içersinde yürütülmektedir’’ şeklinde yazan bölüm erkende olsa bazılarını sevince sürüklemiş.
Başsavcılık makamı açık açık söylemese de ‘’Büyükşehir Belediye Başkanının ifadesini almak izne tabidir’’ diyor.
Bakanlık izin vermeden bir belediye başkanının ifadesinin alınamayacağını bilmeyen yoktur sanırım ama açıklamada, savcılık tarafından bakanlıktan böyle bir talepte bulunup bulunulmadığı da belirtilmemiş.
Buna rağmen, savcılık açıklamasının son bölümündeki o ifade bazılarını ‘B..da boncuk bulmuş’ biri gibi sevindirmiş.
İl Başkanının basına dağıttığı açıklamasında da böyle bir durumu görmek mümkün.
Kaldı ki iddialar, Paralel Devlet Yapısı soruşturmasıyla sınırlı değildi.
Arazi rantı dahil olmak üzere, ihale yolsuzluğu, imar kanununa muhalefet, görevi kötüye kullanma rüşvet ve yolsuzluk gibi bir çok konuda iddia ileri sürülüyor.
Ama İl Başkanı, bunları sormamıştı.
Buradan yola çıkarak, AK Parti İl Başkanını ‘ihale yolsuzluğu, imar kanununa muhalefet, görevi kötüye kullanma rüşvet ve yolsuzluk’ gibi iddialar, Paralel Devlet Yapısı gibi iddialar kadar ilgilendirmiyor olabilir mi acaba diye düşündürdü bizi.
Oysa İmar Kanununa Muhalefet iddiası, en az rüşvet ve yolsuzluk iddiası kadar ciddidir.
Mülkiyet hakkı kutsaldır çünkü.
Milletin malının usulsüz şekilde el değiştirildiği iddia ediliyorsa, bu iddianın doğru olup olmadığı bizim kadar iktidar partisinin il başkanını da ilgilendirmelidir.
İhalelerde ‘Ali Dibo’ yapılıyor mu mesela.
Keza belediye de rüşvet ve yolsuzluğa göz yumuluyor mu? İddia edildiği gibi Büyükşehir Belediyesinde böyle şeyler oluyor mu bilmem.
Ama araştırılmaya ve soruşturulmaya muhtaçtır.
Bu iddialar İl Başkanını(PDY) iddiası kadar ilgilendirmiyorsa ‘’Yandı gülüm keten helva’’ demek için de hala çok erken olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet Savcıları var zira.
Bak ne diyor Savcı: ‘’Sonuç itibarıyla ilgili medya organları tarafından haber konusu olan iddia ve şikayetler Cumhuriyet Başsavcılığımızca değerlendirmeye alınmış olup sorumlular hakkında yasal inceleme devam etmektedir’’
NOKTA…….