bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Silverline'ın Başarı Hikayesi
Yazarlar // 19 Şubat 2021 Cuma 10:50

Ragıp GÖKER

Amasya'nın Merzifon ve Gümüşhacıköy ilçelerinde doğmuş ve bir yerde yolları kesişmiş 16 arkadaş tarafından kurulmuştu Silverline.

Sonradan yarattığı marka olan Siverline adını alsa da, şirketin başlangıçtaki adı, ortaklarının doğum yeri olan Gümüşhacıköy ve Merzifon ilçelerinden esinlenmesi nedeniyle Gümüşfon Metal Endüstrisi AŞ’ydi.

Kurucu ortaklarından ikisi daha sonra ayrılarak kendi şirketlerini kurmuş olsa da Silverline’in ortaklık yapısının oluşma biçimi de üzerinde düşünülecek bir başka hikayedir aslında.

O hikayeyi başka bir gün yazarız ama Hüseyin Alış'ın şirkete ortak olma sürecinden kısaca söz etmek yetecektir diye düşünüyorum.

Devlet memurluğundan emekliliğini hak etmiş olan Hüseyin Alış, otomobil sahibi olma hayaliyle biriktirdiği parasını Gümüşhacıköyde birlikte büyüdüğü İbrahim Atay'a vererek kendisine ikinci elden uygun bir araba bulmasını ister.

Parayı alan İbrahim Atay, ''daha sonra istediğin her arabayı alırsın, bu parayı başka bir planımız için kullanacağım'' diyerek Alış’ı, o yıllarda kuruluş sürecini yürüttüğü şirkete ortak eder.

Arkadaşının, kendisine bile danışmadan tasarrufunun kurulmakta olan şirket için kullanılmasına ses çıkarmasa da şaşırmıştır elbette ama Hüseyin Alış’ın, günümüzde başarıdan başarıya koşan Silverline'deki ortaklığı sayesinde filo kurabilecek kadar para kazandığını tahmin ediyorum.

Allah daha çok versin.

Amacımın, Silverline ortaklarının kazandıklarıyla, züğürt çenemi yormak olmadığımı anlamışsınızıdır sanırım.

Silverline'nın ünü sınırlarımızı da aşan ve bölgemizdeki iş insanlarına örnek olabilecek başarı dolu yolculuğunu kuruluş sürecinden başlayarak özetlemektir.

Hafızam beni yanıltmıyorsa Silverline, Gümüşfon Metal Endüstrisi AŞ adıyla 1994 yılında Merzifon OSB'de atölye sayılabilecek küçük bir işletmede aspiratör üretimiyle faaliyetine başladı.

Şimdilerde OSB'de devasa bir alanda faaliyet gösteren Silverline günümüzde de önce davlumbazların yanı sıra diğer ankastre mutfak ürünlerini de üretiyor.

Siverline markasının yanı sıra, ülkemizde birçok firma için de fason üretim yapan Siverline ürünleri dünyanın birçok ülkesine de ihraç ediliyor.

Her geçen yıl biraz daha büyüyerek yoluna devam eden Silverline, iş dünyasındaki yolculuğunu toplam kaliteyle de belgelemek üzere.

Uluslararası kalite derecelendirme kuruluşu olan EFQM'e de entegre olan KALDER tarafından izlemeye alınan Silverline'i, şirketin üst düzey yöneticisinden, üretimin son bandındaki çalışanına kadar herkesi tatlı bir heyecan sarmış durumda.

Şirkette bir eğitim ve denetim süreci işliyor şu an.

Sürecin sonunda yönetim ve üretim kalitesini uluslararası alanda da belgeleyecek Silverline.

Bölgemiz insanı, bireysel başarıyı çok önemser.

Kolektif anlayış gelişmediği için, ortaklık kültürü de oluşmuyor maalesef.

Samsun'daki birçok köyü bu değerlendirmenin dışında tutabiliriz belki ama bölgemiz köylerimizdeki evler arasındaki uzaklık bile kimi zaman kilometrelerle ölçülür.

Bırakın ortaklık kültürünü, siyaset anlayışımız bile toplumcu söylemlerden yola çıkılarak oluşan siyaset anlayışına uzaktır.

Bireysel başarıyı ödüllendirmişizdir hep.

Yol üzerlerindeki lokantalara bile ''kendin pişir, kendin ye'' diye tabelalar asmamızın altında yatan niyet de, bu temel anlayışın ürünüdür aslında.

Karadeniz sahil şeridi boyunca ortaklık kültüründen doğmuş ve büyümüş şirket bulamayız.

Çocukluk ve ilk gençlik yılları birlikte geçmiş arkadaşlar tarafından kurulmuş Silverline'in, üretimde ve kalitede ulaştığı büyük başarı, ortaklık kültürüne örnek olması bakımından çok değerlidir.