bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sıkıntı Büyük
Yazarlar // 26 Mart 2018 Pazartesi 07:12

İsmail BAŞARAN

Samsunspor’da yönetimin ayrılması ve işlerin iyi gitmemesi nedeniyle takım KAYYUM’a devredildi.

İşler yine iyi gitmeyince şimdi de sanırım kötü gidişin sor8umluları aranmaya başlandı. Samsunspor Kayyum Heyeti İçişleri Bakanlığı'ndan kulübün incelenmesi için talep ettiği müfettişlerin görevlendirildiği en kısa zamanda Samsun'da olacakları söyleniyor.

Bu durum da KAYYUM öncesi yapılan harcamaların tamamının masaya yatırılması anlamı taşıyor.

Yani Samsunspor’u kimlerin böyle bir ekonomik çıkmaza sürüklediği yapılacak inceleme sonucu ortaya çıkacak. Merak ediyorum, o zaman nasıl gezecek o kişiler sokakta? Nasıl bakacaklar insanların yüzlerine?

Samsunspor’un içinde bulunduğu sıkıntı büyük edik ya, asıl sıkıntının büyüğü Samsunspor’u bu duruma düşürenlerde.

Çünkü hesap verecekler. Umarım hesaplarını verebilirler. Kimlerin Samsunspor’a gönderip,  oynamayan futbolculara ne kadar ödeme yapıldığı anlaşılır. Hatta o futbolculara ne kadar para ödendiği de ortaya çıkar.

Yani asıl sıkıntı içinde olanlar galiba o yöneticilerdir. Kolay değil hesap vermek, kolay değil bu hesapların altından kalkmak, kolay değil Samsunspor’u bu kadar borç altına kimlerin gönderdiği futbolculara verilen paralarla sokulduğunu açıklamak.

Bütün bu hesapların ortaya dökülüp ak ve karanın anlaşılması Samsunspor’un geleceği için çok önemlidir.

O OTELE VERİLEN RUHSAT YASAL MI?

Samsun’a hava yoluyla gelirken göze ilk çarpan kazık görünümlü bir otel binası var. Otelin sahipleri kimler beni ilgilendirmiyor. Vatandaş izini almış binasını yapmış işletmecilik yapıyor. Kendilerine bol kazançlar. Samsun’un böyle bir otele ihtiyacı var mıydı sorusuna verilecek cevap “evet” olabilir.

Ancak, binanın denize sıfır bir noktada olması tartışılıyor. Yapılırken de tartışılıyordu otel çalışırken de tartışılıyor.

Samsun Mimarlar Odası Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Sheraton Otel’e Büyükşehir Belediyesi tarafından tanınan ayrıcalıklı imar hakları nedeniyle verilen ruhsat iptaline ilişkin açtıkları ilk davanın Danıştay tarafından onandığını belirt ve konuyla ilgili ikinci davanın da Danıştay’da olduğu söyledi. Yine onanırsa ne olacak, otel yıkılacak mı, yoksa üzerinden tıraşlanacak mı? Danıştay ikinci davayı da odanın lehine verirse o izini verenler yargılanacak mı?

Karar işletmenin aleyhine olursa, Oda haklı bulunursa, bina kaçak olarak kullanılmış olmayacak mı? Ruhsatı tartışılır binayı kullanmak ve kullandırmak da sanırım suç teşkil edecek.

Sahi bu urumda kim yargılanacak?

 

AVRUPALI OLMAKTAN ÇIKTIK MI?

Türkiye yeni zaman dilimi ile artık aşağıdaki listede yer alan ülkelerle aynı zaman dilimine girmiştir.

Doğu Afrika: Belarus, Russia – Moskova Zamanı, Cibuti, Eritre, Etiyopya, Güney Sudan, Kenya, Komorlar, Madagaskar, Mayotte, Somali, Sudan, Tanzanya, Uganda

Arabistan: Bahreyn, Irak, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Yemen

Doğu Avrupa: Bulgaristan, Estonya, Finlandiya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Cumhuriyeti Kıbrıs (Ağrotur ve Dikelya dahil), Letonya, Litvanya, Moldova, Romanya, Ukrayna, Yunanistan.

Orta Doğu: Filistin, İsrail, Lübnan, Suriye… Kısaca Avrupa’dan çıktık ve Arap ülkelerinin arasına katıldık biz de.

Önce Atatürk’ü, sonra İstiklal Marşımızı tartışır duruma getirenler şimdi de Türkiye’yi Araplaştırmak istiyorlar sanırım. Ancak şu süze kimse unutmasın:

Türkiye Türk’tür Türk kalacaktır.