bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sevinelim mi?
Yazarlar // 19 Ekim 2020 Pazartesi 15:18

İsmail BAŞARAN

Ülkemizin Karadeniz ve Akdeniz’de sürdürdüğü doğalgaz arama çalışmaları olumlu sonuçlar vermeye başladı. Son olarak Karadeniz’deki çalışmalarında doğalgaz bulunduğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Fatih gemisinde yaptı açıklamayı ve

"Test analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi. Böylece Sakarya sahasının Tuna-1 bölgesindeki toplam doğalgaz rezervi miktarı 405 milyar metreküpü buldu" dedi.

Ne olacak şimdi sevinecek miyiz üzülecek mi? Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak bu kaynakların işletmeye alınmasıyla ben doğalgazı daha ucuza mı kullanacağım yoksa dış borçlarımızın kapatılması için yabancı şirketlere mi satılacak doğalgaz?

Her konuda inceden seviniyoruz sonradan da üzülüyoruz. Bu kez de aynen olmasın. Doğalgaz bulduk diye sevinirken buradan gelecek gelirler bizim kullandığımız gazın fiyatının indirilmesinde değil de dış ve iç borçların kapatılmasında kullanılacaksa bana ne doğalgazdan?

Dış ve iç borçlanmaları kimler yaptıysa onlar kapatsın. Önce fuzuli harcamalardan başlansın. Özelleştirmeler ve devletin yapması gereken yatırımların müteahhitlere pas edilmesinden vazgeçilsin. Devlet kendi kaynaklarını yani vatandaşın hakkını birkaç müteahhide yedirmesin. Ben de refah içinde yaşayayım. Askıda ekmek buldum diye sevinmeyen.

Hani son günlerde tartışılıyor ya bu konu, asıl yapılması gerekenin ne olduğunu düşünsün vatandaş.

Belediyeler bu işe de soyundu. Ancak önemli olan askıda ekmek projesi geliştirmek değil, insanları askıda ekmeğe muhtaç etmemektir. Eğer bir ülkede insanlar 1,5 TL’ye ekmek yiyemiyorsa siyasiler ekmek fiyatını değil bunun nedenini sorgulamalıdır. Doğalgaz bulunması çok iyi tamam da kullandığım gazın fiyatı düşecek mi, eğer düşmeyecekse bana ne, siyasiler bunu da düşünmeli.

 

KORONA’YA MI YENİLDİK?

Hemen kötü düşünmeye ve moralleri bozmaya gerek yok.  Samsunspor’un kendi evinde Sarıyer’e yenilmesi hemen moralleri bozmasın. Bu karşılaşmada kendi sahasında takım neden yenildi diye sorgulamak gerekir. Transferler mi gerektiği gibi yapılamadı, elimizdeki gol adamlarını çıkarmanın acısını mı çekeceğiz?

Samsunspor’un kendi evinde oynadığı karşılaşma sonucuna bakıp karalar bağlamak yerine neden rakip kaleye gidemedik diye soralım. İstatistiklere bakılırsa rakipten daha fazla pas yaptı Samsunspor ancak bu sonuca gitmeyi engelledi. Samsunspor orta sahada pas yaptı ve rakibin hem savunmasına dönmesine hem de baskı uygulamasına neden oldu.

Samsunspor’da salgın hastalık nedeniyle eksikler var, tamam ancak bu da transferlerin gerektiği gibi yapılamadığının göstergesidir. Siz elinizdeki kralları kaybederseniz sonrasında bu duruma düşersiniz. Ertuğrul Sağlam attığı gollerle takımın bir üst Lige çıkmasında büyük rol oynayan futbolcuyu elinden kaçırırsa başkana “Bana gerekli” diyemezse sonuca da katlanacaktır. Kendi evinde bir gol atamayan bir takımı yönetenler şampiyonluktan falan bahsedip taraftarı da umutlandırmayın. Bu anlayış ve oyun temposuyla, kendi evinde rakip kaleye gitmekte zorlanan Samsunspor biraz değil çok düşünmeli.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Gençliğin ruhunu, işlenmeyen bir tarla gibi kendi haline bırakırsanız, orada ısırganlar, dikenler yetişir. (Snellman)