bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sevginin Derecesi
Yazarlar // 6 Ağustos 2018 Pazartesi 21:53

İsmail BAŞARAN

Sevginin derecesi olur mu, sevgi tartılır mı, neye göre ölçülür ve tartılır diye düşünmeyin sakın. Her sevginin bir değer ölçüsü vardır.

Bu değer ölçüsü bazılarına göre dolardır, bazılarına göre boşalırdır.

Boşalan sade vatandaşın cebidir, dolan ise MAN adaları başta olmak üzere yurt dışında kurdukları şirketler aracılığıyla dolar transferi yapanlardadır. Transferci arkadaşlar doların fırlamasına sevinirken, ülkeyi kalkındırmaları için kendilerine oy verenlerin kasaları ise boşalmaktadır.

Bu ölçünün hangi derecede ve neye göre olduğunu ise Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sınamak için kolları sıvamış durumdadır.

Erdoğan Türkiye’nin ekonomik olarak çıkmaza doğru sürüklendiğini söylemese de bunun sinyallerini çağrılarıyla yapmaktadır.

Bu çağrı da “yastık altındaki dolarların çıkarılması” yolundadır.

Bugün dolarları isteyen yarın altınları da isteyecektir.

İsteyecek de ne zaman geri verileceği konusunda maalesef bir açıklama yapılmayacaktır. Çünkü Türkiye’yi karanlık günlerin beklediği aşikârdır. Daha önceki iktidarların vatandaşından dolar ve altın istediğini hatırlayanlar var mı?

Erdoğan'dan kritik bir çağrı yaptı ve “Milletime de tekrar sesleniyorum; yastık altından gelin dolarlarınızı, Euro’larınızı, altınlarınızı çıkartın ve bunları TL’ye dönüştürün. Yerli ve milli direnişinizi tüm dünyaya karşı ortaya koyun” dedi.

Buraya kadar doğru bir yaklaşım.

Peki, hangi ölçüde ses getirecek?

Herkes bankalara akın edip dövizlerini bozduracak ve altınlarını getirecek mi?

Ve ne için getirecek?

Borçların ödenmesi için alınan krediler mi zorluyor, Suriyelilere verilen karşılıksız yardımlar mı zorluyor hazineyi? Cumhurbaşkanı Erdoğan bu çağrıyı sadece vatandaşa yapıp yastık altındakilerle ilgilendiğini mi anlatmak istiyor?

Erdoğan Dünyanın çeşitli yerlerine transfer edildiği iddiaları ayyuka çıkmış durumda olan hatta aralarında bakanların bile bulunduğu ve bazı şahıslar da bırakın yastık altlarındakileri yurt dışındaki paralarını getirecekler mi?

Yurt dışında kurdukları şirketlerle ki şu MAN Adalarındaki şirketler konusu vatandaşa halen yeterli şekilde anlatılamamıştır, kazandıkları dövizleri de bozdurup getirecekler mi ülkeye?

“Sevginin derecesi” diye başladık.

Günçiçeği şiiriyle bitirelim:

“Sevginin nasıl tarif edildiği ile bitirelim bu bölümü:

Sevgi bir genç kızın dudaklarında istikbal,

Bir delikanlının dudaklarında riya olabilir.

Ancak sevgi seven insanların

Kalplerinde ve dudaklarında sadece sevgidir.”

Bu dolar ve altın isteme işi çağrısının Türkiye’deki Erdoğan sevgisinin maddi mi manevi mi, uhrevi mi olup olmadığının gösterecek bize.

Yoksa “Önce Türkiye’de lüks hayatlardan bakanlar ve milletvekillerinin devlet parasıyla lüks yaşamdan vazgeçmelerini, saraylardan çıkıp masrafları azaltmayla mı süreceğini”  istemekle mi süreceğini göreceğiz. Kısaca ok kendisine dönünce vatandaşın ne yapacağını ayan beyan göreceğiz kep birlikte…

 

CHP VE DEĞİŞİKLİK

CHP’de değişiklik Samsun’da başkan yardımcılarının görevden alınmasıyla başladı.

CHP İl Başkanı Mehmet Kundak, 11 il başkan yardımcısının tamamının görevinin iptal edildiğini, yeni atamaların önümüzdeki hafta yapılacağını söyledi.

Buna “Dere geçerken at değiştirme” denir ki Anadolu’da kime sorarsanız sorun bu soruyu alacağınız yanıt “hayır” şeklinde oluşur.

At ya dereye girmeden ya da dereden çıktıktan sonra değiştirilir aksi halde akıntıya kapılıp geçer gidersiniz siyaset hayatından.

Bu tür fevri hareketler CHP’ye zarar verir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma.