bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sesler Yüksek Çıkmalı
Yazarlar // 29 Nisan 2019 Pazartesi 22:50

İsmail BAŞARAN

Samsun’da belediyelerin borçları tartışıladursun Mayıs ayının gündemi Atatürk ve Silah Arkadaşları’nın Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere Samsun’da çıkışının yüzüncü yıl kutlamalarına yoğunlaşıyor.

Kutlamalardan daha da çok yapılan logoda Atatürk nemsinin olmaması dikkat çekiyor.

Sen Samsun’dan silah arkadaşlarınla Anadolu topraklarına ayak basacaksın, bir ülkeyi düşman işgalinden kurtaracaksın, birileri gelecek senin bu kutlu yürüyüşünün yüzüncü yılı kutlamaları afişlerine resmini bile kullanmayacak.

Bugün sana bunu yapanlar unutmasınlar ki yakın zamanda aynı olayla kendileri de karşılaşabilirler. Yerlerine gelecek olanlar isimlerini bile anmazlar. Ansalar bile, ülkeyi kurtaran diye değil ülkeyi dar boğazlara sokanlar diye anılırlar. Yeni bir Atatürk yeniden Samsun’dan karaya çıkar mı, işte onu kestirmek zordur.

Yüzüncü Yıl logosunda Atatürk resminin olmamasına en büyük tepkinin Samsun’dan gelmesi gerekiyor. Hem de yüksek sesle gelmeli bu ses. Bu ses öncelikle sivil toplum kuruluşlarından yükselmeli ardından da halk bu sese kulak vermeli. Halkın sesine Türkiye’nin başındaki yöneticilerin de kulak vermemesi galiba düşünülemez.

Türkiye’yi yönetenler bunu yapar mı, eğer yapmazlarsa “Cumhuriyet Düşmanı” olduklarını cümle âleme söylemiş duruma düşerler ki yeniden Padişahlık yönetimine geçilmesi arzuları su üstüne çıkar.

Hep birlikte sesimizi yükseltelim: Atatürk resmi olmayan bir Yüzüncü Yıl Logosu istemiyoruz…

BAL TUTAN PARMAĞINI YALAYACAK MI?

İlkadım Belediyesinin borçların ödenebilmesi için bazı taşınmazlarını satacağı yolundaki haberler ilçe halkını tedirgin etmeye başladı. Yayılan haberlere göre de belediye borçları ödemiyormuş. Oysa bu borçlar Belediye adına yapılmış işlerden kaynaklanıyor.

Kurum adına yapılan borçların ödenmemesi sonucu alacaklıları yargıya götürür mü bilemem, ancak böyle bir olası durum sanırım eski yönetimden fazla yeni yönetimi zora sokar.

Gelelim taşınmazların satışına, mevcut belediye binaları satılacakmış, belediye de mezarlık yanındaki yeni yerine nakledilecekmiş. Bunlar söylentiler mi değil mi zaman gösterecek, eğer belediye Başkanı Necattin Demirtaş gelen gideni ağırlamaktan başını kaldırabilir de işlere yoğunlaşırsa vatandaşlar da gerçekleri kendi ağzından duyabilirler.

Bir de Samsun İlkadım Belediyesi'nde işçi kıyımı yaşandığı iddiaları var. Belediyenin olan İmar İnşaat Şirketi'nde görevli 64 işçinin işine son verilmiş. Her gün bu işe son verilmeler de sürüyormuş. İşler böyle mi yoluna girecek, yoksa işten çıkarılanların yerine yeni yandaşlar mı işe alınacak, bal tutan parmağını mı yalayacak?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır. Peyami Safa