bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Şenol Kul: Soruşturulsun Yüzleşmeye Hazırım
Yazarlar // 15 Ocak 2021 Cuma 09:13

Ragıp GÖKER

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın, gazetemizi ziyareti sırasında zimmet iddialarıyla ilgili olarak ’’bilgim yoktu’’ açıklaması, eski başkan Şenol Kul’a cevap hakkı doğurmuştu.

Çünkü Şenol Kul, görevden ayrıldıktan sonra, Ali Kılıç’ı uyardığını ve soruşturma açması gerektiğini söylemişti.

Ali Kılıç’tan sonra Şenol Kul da gazetemizdeydi.

Ali Kılıç’ın, ‘’haberim yoktu, Şenol Kul da beni uyarmadı’’ şeklindeki açıklamalarını hatırlattığımızda, ‘’yüzleşmeye hazırım, bu talebimi İl Başkanı’na da söyledim’’ diyor.

Konu Terme’de geçtiği için, daha önceki yazılarımızda bu konunun Terme pirincinin su kaldırma özelliğindeki gibi daha çok konuşulacağını bu nedenle de ‘’bu konu daha çok su kaldırır’’ diye yazmıştık.

Netice itibariyle işçi alacaklarından istenen bağışlardan oluşan bir paranın, Terme Belediyesinde buharlaşmasıyla ilgili zimmet iddialarıyla ilgili bir konu konuşuluyor.

Konu şu iki özelliği bakımından önemli aslında.

Birincisi, Terme’nin bir önceki belediye başkanı Şenol Kul, biriken işçi alacaklarını ödeyebilmek için işçilerinden fedakarlık istemiş, bunu kabul eden işçilerde alacaklarından bir kısmını belediyeye bağışlamışlar.

Bu durumda olması gereken, o paranın belediyenin kasasına konmasıdır.

Konunun ikinci özelliği ise, belediyede buharlaştığı iddia edilen o bağış paralarının, yerel seçimlerden sonra Samsun Büyükşehir Belediyesine Mali Şube Daire Başkanı olarak atandıktan sonra, Büyükşehirdeki rüşvet iddiaları sonucu tutuklanan kişi tarafından buharlaştırıldığı iddiasıyla ilgili olmasıdır.

Büyükşehirdeki rüşvet iddialarıyla ilgili konu, ilgili şahsın tutuklanması sonucu yargı aşamasında.

Dosya üzerinde de gizlilik kararı var ve bu nedenle yargılama başlayana kadar bu konuda başka bir bilgi edinemeyeceğimizi biliyoruz.

Ve fakat.

Terme’deki zimmet iddiaları askıda kaldı.

Kalmamalı ama..

Konu aydınlatılmaya muhtaç

Yener Cabbar, gazetemizi ziyareti sırasında Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’a ‘’soruşturma açacak mısınız?’’ diye sormuştu.

Zaman aşımı oluştuğu için bir sonuç alınamayacağını ve bu nedenle soruşturma açmayacağını belirtiyor Ali Kılıç.

Bunu söylerken ayrıca, kayıp olduğu iddia edilen bağış paralarıyla ilgili olarak ‘’gayrı resmi işlerde kullanılmıştır’’ diyerek örtülü olarak eski başkan Şenol Kul’u suçluyordu.

Yener Cabbar ve ben Ali Kılıç’ın söylediklerini köşemize taşırken, bu konudaki haber, H. HALK’a manşet olmuştu.

Ali Kılıç’ın cevap hakkı doğuran açıklamaları nedeniyle bu defa Şenol Kul gazetemizdeydi.

Şenol Kul, konu ile ilgili Ali Kılıç’ı uyardığını tekrarlıyor.

‘’Şahitlerim de var, yüzleşmeye hazırım’’ demeyi de ihmal etmiyor.

‘’İşçilerimizin bana güvenerek alın teri ve emeklerinin karşılığı olan alacaklarından bağışladıkları para yok olmuş. Bu konu araştırılmayacaksa ne araştırılacak’’ diyerek Ali Kılıç’ın adli ve idari soruşturma açtırması gerektiğini söylüyor.

Şenol Kul, görevi bırakırken kaybolduğu iddia edilen paranın kasada olduğunu da söylüyor.

Örtülü de olsa karşılıklı suçlamalar var.

Şenol Kul, konunun ısrarla soruşturulmasını isterken,  Ali Kılıç, bir sonuç çıkmayacağını iddia ederek, soruşturma açmayacağını söylüyor.

Konu araştırılmaya muhtaç gibi duruyor.

Ancak, araştırılacak mı yoksa üstü mü örtülecek, göreceğiz.

Bu hususta biz kimseyi suçlayamayız.

Görevimiz muhataplarının açıklamalarını sizlere olduğu gibi aktarmaktır.

Bunu da hakkıyla yaptığımızı sanıyorum.