bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Senin Derdin ne?
Yazarlar // 20 Şubat 2020 Perşembe 00:25

İsmail BAŞARAN

Mustafa Demir yönetimindeki Samsun Büyükşehir Belediyesi ne yapmak istiyor? Seçimlerden sonra Masaya oturduğu ilk günden buyana ne yaptı diye düşünüyorum da olumlu bir yanıt bulamıyorum

Kafelere el koyuyor ancak ne yapmak istediğini de anlatmıyor.

Kendisinden önce de Samsun Büyükşehir Belediyesini AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz yönetiyordu.

Yılmaz görevi döneminde ne yaptıysa Demir sanırım hepsini yıkacak ve Samsun'dan Yılmaz ismini silecek. Ancak bunu başarabileceğini sanmıyorum. Çünkü Yılmaz Çarşambalı yani Samsunlu, Demir ise Trabzonlu. Umarım Samsun”da Samsunluluk Trabzonluluk savaşı çıkarılmaz. Sonrasını düşünmek bile istemiyorum. İşte o nedenle soruyorum Mustafa Demir'e; senin derdin ne?

Kafelerle uğraşılacağına bu şehirde öncelikle yeni sanayi siteleri oluşturarak işsizliğin önüne geçebilmek amacıyla çalışmaktır. Göreve getirdiklerine kıyak maaşlar verip Samsun halkının vergilerini peşkeş çekmek değildir.

Samsun'u yöneteceksen doğru yönet arkadaş, getirime kapı açma. Bu il geçmiş dönemlerde getirimcilerden çok çekti. Bu ilin millet bahçelerine değil işe ihtiyacı var.

 

MİLLETİN AÇLIKTAN NEFESİ KOKUYOR

Siz bakmayın cicili bicili ifadelerle anlatılan “Türkiye’de kişi başına düşen gelir falanca kadar dolar” denildiğine. Rakam ortada işte… Dünyada üçüncü sırada görülüyoruz. Yukarıdan değil... Bu rakama göre siz kendiniz ve yakınlarınızın çevrenizdeki insanların bilebildiğiniz kadar gelirlerini bir düşünün bakın. Türkiye Dünya'da alttan üçüncü sırada görülüyor, yönetenler ise Türkiye'nin uçtuğunu anlatıyor. Düşündünüz mü çevrenizi?

Ben düşündüm, rakamlara baktım. Emekli, dul ve yetim, asgari ücret, asgari geçim indeksi falan ne varsa gözümün önünden geçirdim rakamları ve şu sonuca vardım; Türkiye’nin yarısı yoksul.

Ya diğer yarısı? Onlar zaten yok ortalıkta.  Hesaba kitaba gelmiyorlar.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Kahpe içerden olursa kapı kilit tutmaz (Dedem Korkut)