bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Şehit Yakınlarına Yapılan 'Büyük Ayıp'
Yazarlar // 14 Aralık 2020 Pazartesi 16:03

Ragıp GÖKER

Samsun, Perşembe gününden itibaren şehit yakınlarından 20 bin lira mezar parası alınmasıyla ilgili o  ‘Büyük Ayıbı’ konuşuyor.
Astsubay İlhan Hamlı, 18 Nisan 1992’de Iğdır – Doğubayazıt karayolunun Pamuk Geçidi mevkiinde yolu kesp kimlik kontrolü yapan PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen kahramanlarımızdan biriydi.
Şehidimiz, 28 yıl önce, Samsun’daki Asri Mezarlığın bünyesindeki şehitlikte toprağa verilmişti.
Şehit Annesi Bedriye Hamlı ve Şehit Babası Ahmet Hamlı, bu topraklar için toprağa düşmüş evlatlarını 28 yıl boyunca hiç yalnız bırakamadılar.
Her fırsattaki ki hemen hemen her hafta mutlaka şehit evlatlarının mezarının başında dua okudular.
Her şehit anası ve babası gibi ‘’vatan sağolsun’’ dediler ama hayatının baharında toprağa düşen evlat acısının dayanılır acılardan olmadığı bilinir.
Bu büyük acının bedeninde yarattığı tahribat sonucu 15 yıl haftada üç gün diyalize giren Baba Ahmet Hamlı’nın yorgun bedeni, geçen yıl 16 Haziran’da ‘’buraya kadar’’ deyince ‘babalar gününde’ toprağa verilmişti.
Evladına yakın yatmak istemişti.
Büyük oğlu Ayhan Hamlı da, Şehit Babası’nın bu son arzusunu yerine getirmek için Şehitliğin bulunduğu Asri Mezarlıktaki boş bir yerde babacığını ebedi istirahatgahına yolcu etmişti.
Ayhan Hamlı, Allah’tan uzun ömürler dilediğimiz Şehit Anası olan annesini Bedriye Hamlı’nın da, yarın bir gün emri hak vaki olduğunda babasının yanına defnedilmesini istemiş olmalı ki, Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünden iki mezar yeri istemiş.
Samsun Büyükşehir Belediyesi bir mezar yeri için önce 7 bin 500 lira talep etmiş.
Kim olsa bu duruma isyan eder ya.
Şehit Anası Bedriye Hamlı, bu konuyu anlatmak amacıyla oğlu Ahyan’dan, kendisini başkanla görüştürmesini istemiş.
Öyle ya.
Memurların yetkisi sınırlı olduğunu herkes gibi o da bilir ve ‘Vicdan sahibi’ olabileceğine inandığı Büyükşehir Belediye Başkanına anlatıp, en azından bir indirim yaptıracağını düşünür.
Ana ve oğul Başkan’la görüşürler elbette.
Ve fakat.
Kulak arkası edilen her konu gibi şehit anasının indirim talebi de ‘’bakarız’’ denilerek sürüncemede bırakılır.
Aylardır beklenen indirim talebi yerine getirilmeyince Ayhan Hamlı 2 Aralık’ta parayı ödemek ister ama mezar için indirim beklerken ‘bindirim’ yapılmış olmasına da şaşırır.
Buna rağmen şehit evladının yakınında ebedi yolculuğuna çıkmak isteyen anacığının bu arzusunu yerine getirmek ister ve iki mezar yeri için Samsun Büyükşehir Belediyesine 20 bin lira ödeme yapar.
Konu, geçen hafta H.HALK’ta ‘’ŞEHİT AİLESİNE 20 BİN LİRAYA MEZAR YERİ’’ başlığıyla manşet olunca. Samsun gündeminin en çok konuşulan konularından biri oldu.
Konu bir anda Samsun siyasetinin de bir anda gündemine yerleşti.
CHP ve İYİ Parti İl Başkanları. ‘’Bu ayını altından kimse kalkamaz’’ dediler.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘’Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı 20 bin lira almadan mezar yeri vermedi ama o toprağın bedeli şehidimiz tarafından 28 yıl önce ödendi’’ diyerek belki de hepimizin duygularına tercüman oldu.
Konu önemli.
Çünkü yapılan iş,  yanlıştan öte bir durum olmuştu.
Samsun adına büyük bir ayıptı yapılan.
Bu büyük ayıbın altından kalkmak için çareler aranırken, konu çarptırılarak şehit mezarlarından para alınmadığı söylenmeye başlandı şimdilerde.
Şehitlerden de para alsaydınız bari.
Ki;
Kimse böyle bir iddiada bulunmadı zaten.
Şehit evladının yakınına gömülmek isteyen şehit yakınlarından para alınmıştı ve bu durdum hepimizin canını sıkmıştı.
Vicdanlar kanadı.
‘’Derecik’te bedava’’ dendi önce.
‘’Allah’ın sopası yok’’ denir ya, bu söylenirken bile Derecik’tekiler dâhil mezar fiyatlarına zam yapıldı.
Şehit yakınlarına yüzde 25 indirim uygulanacakmış ama.
Ki;
İndiriminiz batsın.
‘’Bedava’’ bile diyememişsiniz.