bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Şehir Hastanesi
Yazarlar // 21 Haziran 2021 Pazartesi 08:46

İsmail BAŞARAN

Samsun Şehir Hastanesi yapılıyor. İyi de yapılıyor, ancak sorun galiba nasıl işleyeceğinde veya işletildiğinde. Bugün vatandaşın vergileriyle yapılan hastane yarınlarda özelleşecek mi veya özelleştirilecek mi? Halkın olan hastaneler  halka paralı mı olacak veya ücretlerin yüksekliği halk arasında eşitsizliğe yol açacak mı? Şehir hastaneleri yapılıyor diye sevinmeden bu ve benzeri soruların yanıtlanmasını öğrenmekle başlanmalı. Şehir hastanesine gidersem özel hastane gibi yüksek ücretle mi bekleyeceğim sıramı yoksa ücret alınmayacak mı?

Şehir hastanelerini yazarken telefon çaldı ve Araştırma  Hastanesi ile ilgili bir şikayet geldi vatandaştan. Tam da konuya girecektim arayan Araştırma Hastanesi göz servisinden günlerdir randevu alamadığından şikayet etti. Eğer şehir hastanesi de Araştırma Hastanesi gibi olacak arayana randevu verilmeyecekse ne anlamı kalacak. Neymiş hastane yeni olacakmış da, bana içindeki alet edevat ve içindeki doktorlar ile hizmet konusundaki duyarlılık lazım. Yeni bina sadece heton konusunda alıcı olmaktan ibarettir. Eşyaların yenilenmesi kısaca halka hizmet değil de tedarikçilere hizmet anlamı taşımaktadır.

AK Parti iktidarının da en iyi yaptığı sağlık hizmetini bile ranta vevirmektir. Samsun milletvekili Çiğdem Karaaslan incelemelerde ulunmuş, hastanenin altyapısının da iyi olacağını açıklamış. Ve de Samsun Sağlık kenti olmak yolunda ilerlemiş. Sayın Karaaslan Samsun’da bu hastanelerin hizmetinden vatandaş yararlanabilmek için para bulabilecek mi bir de onu açıklasa iyi olur.

HİZMET VATANDAŞA MI PARTİYE Mİ?

Samsun Büyükşehir Belediyesi, yol yapım maliyetini düşürüp hem kaliteyi artırmak hem de çalışmaları hızlandırmak amacıyla 4 beton santrali kuracak. Bu haberi duyunca aradaki fark ne olacak diye sormak geldi aklıma ve de soruyorum. Fark yine vatandaşa hizmet olarak dönecek mi yoksa fark AK Parti Genel Merkezine mi gönderilecek?

Bu da nereden çıktı diyenler, önümüzde seçim olduğunu hatırlasınlar. Bu seçim sırasında hem Genel Merkezin hem de İl ve ilçe başkanlıklarının paraya ihtiyaçları olacağını unutmamak gerekir. Seçim çalışmaları için partiye yardım edilecek mutlaka. Kısacası artık bu günden sonra Belediyeler hizmetlerini vatandaşlara değil de partilere kaydıracaklardır diye düşünüyorum.

SAMSUNSPOR HATA YAPIYOR

Samsunspor bir koca sezonu iyi değerlendiremedi ve hatalar sonucu kaybetti. Ancak öyle görüyorum ki  yine hatalar zinciri birbirini kovalayacak. Târîhi “tekerrür” diye tarif ediyorlar, hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?

Yani Samsunspor geçtiğimiz sezondan hiç ibret almamış. Bu sezona da benzeri hatalar zinciriyle giriyor. Samsunspor Teknik Direktör sorununu çözmeden takımı emanet edeceği kişiyi belirlemeden, futbolcu alımlarına başlamış. Hata var bunda. Eğer teknik direktörün önüne aldığınız futbolcular atarsanız yarınki başarısızlıkta kişine açık kapı bırakırsınız. Takım başarılı olursa kendisinden başarısız olursa alınan futbolculara atar topu.

Yönetenlerin de “takım benim” deyip kararları kendi vermesi yanlıştır. Samsunspor bir şirket takımı olabilir ancak Samsunspor bir ilin takımıdır. Başarısızlık şirketin hesabına yazılacaktır. Sayın Yıldırım da teknik direktörü belirleyip göreve getirmeden futbolcu alımlarına başlamamalıdır.

Bir işadamı kendisine sürekli hesap verme durumuna geliyorsa ve aynaya baktığında hatalı olduğuna inanıyorsa önce kadrosunu sonra da çalışanlarını iyi seçmelidir. Benimki kısa ve olması gereken bir hatırlatmadır.

GÜNÜN SÖZÜ

İnanılması en zor dedikodular, aptalların belleğinde en uzun süre kalanlardır. (Delavigny)