bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
SEFERLER ARTIRILMALI
Yazarlar // 30 Ocak 2020 Perşembe 12:04

İsmail BAŞARAN

SEFERLER ARTIRILMALI

Samsun’da Hafif Raylı Sistem’deki taşıma bir taraftan ulaşımı kolaylaştırırken diğer yandan da vatandaşı canından bıktırıyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde koltuklar dolduğu gibi koridorlar da tamamen doluyor.

Bu doluluğun nedeni, yolcu sayısının artmasının yanısıra tren sayısının azlığı yüzünden sefer sayılarının yeterli olmaması.

Büyükşehir Belediyesi bu konuda ne yapmalı, sorusunun yanıtını bulmak kolay. Yapılan işleri yıkarak yenilerinin yapılmasıyla israf politikasından vazgeçilerek vatandaşa hizmet etmek olmalıdır.

Yani, sefer sayılarının artmasıyla yoğunluğun azaltılması sağlanabilir. Belediye getirime değil de vatandaşın yaşamını kolaylaştıracak hizmetlere ağırlık vermesi gerekir.

 

BU NEYİN KAFASI

Türkiye’de garip işler oluyor da vatandaş hakkını bir türlü arayamıyor, yangıya gidilse kabul bile edilmiyor. Neymiş, kanunmuş. Sizin bir şirketiniz var, bu şirketinizden vatandaş alışveriş yapıyor, ütünü sattığınız kişiden neden aldın diye ayrıca ücret alıyor musunuz?

Almıyorsunuz vatandaş aldığı ürünün fiyatı dışında ücret de ödemiyor. Peki, ne kadar su kullandığımız ne kadar doğalgaz kullandığımız konusunda saatlerin ödenmesi için vatandaş olarak neden ücret ödüyoruz?

Ben ödemek istemiyorum ve bunu bir soygun olarak nitelendiriyorum. Arkadaş ürün parası ödemiyormuşum ben, ödüyorum. Ne kadar ödediğimi sorgulayacaksan şirketin yapması gereken bir iştir ve ücreti vatandaştan alınmamalıdır. Tüketici hakları dernekleri yok mu bu konuda çalışma yapıyorlar mı ve tepki gösteriliyor mu?

Başlıkta sormuştum ya “bu neyin kafası” diye. Yanıtını da ben vereyim: Vatandaşı soyma kafasıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz. Michel de Montaigne