bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçmenin de Kafası Karıştı
Yazarlar // 7 Aralık 2018 Cuma 13:05

İsmail BAŞARAN

CHP Samsun İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak, Atakum Belediye Başkan Aday Adaylığı'nı daha önce açıklayan Aylin Tat, Cemil Deveci, Murat Erkan, Abdullah Taşkın, Turgay Özçelik ve Bayram Çelik arasında ön seçim yapılabileceğini açıklamıştı.

İşte bu açıklama adaylar arasında kafaları karıştırdı. Kafası karışan sadece adaylar değil ön seçime katılacak olan parti üyelerinin de kafalarının da kafaları karıştı.

Kundak buy açıklamayı acaba neden yaptı?

Ön seçimden çekinecek aday adaylarının seçime girmelerini engelleyebilmek ve sayılarını düşürmek için mi yoksa seçmenin gazın alıp doğru adayı belirleyebilmek için mi?

Bu sorunun yanıtını sanırım bize zaman gösterecek.

Atakum’da adayların henüz açıklanamaması Adalet ve Kalkınma Partisi seçmeninin de sorunu. Önceki seçimlerde olduğu gibi seçmen kendisine dayatılan adaya mı oy verecek yoksa hür iradesini mi kullanacak?

Bu arada diğer partilerin de seçimlerde aday göstermeleri sonucu büyük ölçüde etkileyecek gibi görünüyor. Burada MHP yine kilit parti olacağa benziyor.

Aday gösterirse alacağı oylar CHP’den değil elbet son seçimlerde kayıtsız şartsız oy verdiği AK Partiden olacak sanırım, bu da AK Parti’nin seçimi kazanmasını zorlaştıracak. Sonuç sandığa atılan oyların gerçek sayımlarıyla belirlenecekse tabi ki…


EKONOMİK KRİZ Mİ VAR

Adalet ve Kalkınma Partisi Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı ve ne kadar çevre dostu olduğunu gösterdi.

Erdoğan, seçim kampanyasında gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini parti terk edeceklerini, sadece parti teşkilatlarının ve seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu yerde afiş-bayrak asılacağını belirtti.

Bu açıklamadan sonra Türkiye’nin gerçekten bir ekonomik kriz yaşamakta olduğu kararına vardım.

Ayrıca bir kon daha var belki Samsun’lu sürücüleri de ilgilendiriyor özellikle Fatih Sultan Mehmet köprüsünden geçen hafif ticari araç sürücülerini de.

Ne oldu da arkalarından kesilen cezalar seçime bir kala affedildi?

Bugüne kadar alınan paralar da ödenecek mi? Yoksa ödemeyip hak sahibi olsalardı mı denilecek?

Türkiye işte böle yönetiliyor.


ADAY OLACAKLAR MI?

Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Samsun‘un çeşitli ilçelerinden aday gösterilmeyeceği söylenen belediye başkanları acaba bir başka partiden aday olacaklar mı yoksa köşelerine mi çekilecekler?

Aday gösterilmeyen başkanların yerine gelecek olan yeni başkanlar, tabi AK Parti’den olacaklarsa, görevi devraldıkları başkan hakkında vergileri doğru harcayıp harcamadıkları, gereksiz krediler alıp almadıkları hakkında araştırma yaptıracaklar mı?

Aslında bu sorunun cevabı baştan “hayır” olarak belli de ben yine de sorup kimlerin araştırılmadan kaçırıldığını öğrenmek istiyorum.


GÜNÜN SÖZÜ

Haksızlıklara baş kaldırmayanlar, onlardan gelebilecek her türlü kötülüğe katlanmalıdırlar.