bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçmen Neden Bölünüyor
Yazarlar // 21 Temmuz 2020 Salı 00:29

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de mantar gibi siyasi parti kuruluyor.  Mevcut partilerin dışında kurulan ve kurulmakta olan yeni partiler ile sayının artması Türk Demokrasisi için olumlu sonuçlar mı verecek yoksa sonuçlar olumsuz olacak? Bunu zaman gösterecek diyebilirsiniz de öyle demeyin bu kadar siyasi partinin kurulmasının sonucunda kazanacak olan İktidardaki siyasi partilerdir unutulmasın.

Çünkü Başkanlık sisteminin altında yatan gerçek “böl parçala yönet” aklıdır ve bunu da MİLLET İttifakı şu sıralar çok iyi kullanmaktadır. AK Parti’den kopmalar olmuş ve ik siyasi parti doğmuştur Türk Siyasetine.  Bu partiler AK Parti tabanından geldikleri için AK Parti’den oy devşirecekler bu da iktidarın işine gelmeyecek diye düşünülebilir. Peki, gerçek bu mudur? İşte bu sorunun yanıtı konusunda “evet” diyebilmek şimdi çok zordur.

Bağımsız Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz da bir parti kuruyor, belki de bu yazıyı okuduğunuz anda partinin kuruluş dilekçesi de verilmiş olacak.

Öztürk Yılmaz CHP Ardahan milletvekili idi. Partisinden ayrılmış ve bağımsız kalmıştı. Şimdi parti kuruyor da oyları kimden alacak?

CUMHUR İttifakı’ndan mı yoksa seçim bölgesinde MİLLET İttifakını mı bölecek? Kurucu üyelerden Nazım Özer, Türkiye'nin bir yeniliğe ihtiyacı olduğunu belirtmiş ve bu yeniliğe talip olduklarını diye getirmişti. Yeni kurulan partileri hatırlayalım mı?

2020 yılında kurulan partiler; 2 Ocak'ta Anadolu Birliği Partisi (ABP),10 Şubat'ta Aydınlık Geleceğin Partisi (AYGİP),Merkez Ana Partisi (MAP) ve Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP),24 Şubat'ta da Güç Birliği Partisi (GBP) kurulmuştu.

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve Eski Bakanlardan Ali Babacan da 12 Aralık'ta Gelecek Partisi'ni kurmuştu. Bu kurulan partilerden tamamı yine en az iki blok halinde seçime girmeden iktidarı zorlayacak olan CUMHUR İttifakı olabilir.

Eğer Alı Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kurdukları partiler MİLLET İttifakı içinde yer alırlarsa o zaman helva yanar ve dibine tutar. Sonuç olarak MİLLET İttifakı’nın da büyük çoğunlukla İktidara gelmesi kaçınılmazdır.

İşte o zaman Türkiye yine yeniden parlamenter sisteme döner ve tek Cumhurbaşkanlığı sistemi çöker Millet Meclisi işlevini kazanır.

Sonunda kazanan da vatandaş olur, yandaşlar ise kaybeder.

Meclisin olmadığı yerde de tek adamlık yine can sıkar. Millet’e ZİLLET diyenler, Al Ananı da Git diye bağıranlar çoğalır ki zararı yine millet görür.

 

SAMULAŞ VE GERÇEKLER

Samsun’da SAMULAŞ ile ilgili bazı fotoğraflar servis edildi. Servis edilen fotoğrafta her şey düzgün herkes pandemi kurallarından olan sosyal mesafeye uyuyor. Vatandaşlar da medyada gördüğü bu fotoğraflarla "o ne güzel Büyükşehir Belediyemiz çalışıyor" diyorlar.

Ancak gerçek hiç de böyle değil, vatandaşlar gerçeği hafif raylıya bindiklerinde gerçeği görüyor ve de yaşıyor, seyahatlerini risk altında tamamlıyorlar. Ve bu fotoğrafları da maalesef işi bilen, gazetecilik mesleğinin erbabı olanlar servis ediyor, yazık.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insan parmağını başkasına uzatınca, üç parmağın da kendisine uzatıldığını unutmamalıdır. Louis Nizer