bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
SeçimYaklaşıyor
Yazarlar // 14 Mayıs 2022 Cumartesi 09:27

İsmail BAŞARAN

Son zamanlarda İktidar partilerinin ortaklaşa aldıkları bazı kararlar ve özellikle de yargıya yapıldığı iddia edilen baskılar kırsalda dağıtılacak yardımları yeniden gündeme getirdi. Bundan önceki seçimlerde İktidarın üzerinde önemle durduğu yardım dağıtımı işi bugünlerde yine konuşuluyor. İşte bu nedenle de seçimin ufukta göründüğü izlenimi veriyor seçmene.

İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenerek valiliklere bildirilecek olan fakir ailelere, müracaatları üzerine asgari para yardımları da yapılabilecek ancak miktar henüz belirlenmedi. Sadece para yardımı değil bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bedelsiz un, kömür gibi maddelerin de dağıtılması kaçınılmaz. Bunu zaman gösterecek. Hangi ilçelerde hangi mahallelere ne kadar yardım yapılacağı, yapılacak yardımların partilere göre dağılımları açıklanacak mı? Örneğin, muhtaç olan bir CHP’li veya İYİ Parti’li aileye iktidar yardım yapacak mı, yoksa benim vergilerimden oluşacak bütçeden ayrılan partiye yardım paraları oy devşirmek için mi kullanılacak? Bu daha önceki seçimlerde yapıldı da oradan aklıma geldi.

Yardım yapılan vatandaşlar da elbette sevinecekler. Ancak hiçbirisinin aklıma “Beni bu duruma getirenlere yuh olsun” demek gelmeyecek. İnsanları muhtaç duruma düşüreceksiniz, kışı geçirecek, soğuktan korunacak oduna kömüre muhtaç edeceksiniz sonra da ortaya çıkıp biz bu kadar insana kömür dağıttık diye övünecek kendinizi bir hizmet yapmış sayacaksınız. Sadece bu mu?

Vah Samsun’um vah… Sen bir kuyuya batmışsın da görenin olmamış. Kuyunun içinde yaşayan insanları muhtaç duruma getirmişler sonra da çıkmışlar yapılan yardımları hizmet olarak göstermeye çalışıyorlar. Afedersiniz amma hizmet bu değildir. Bu insanları muhtaç durumdan çıkaracak gerçek yatırımları yapmaktır hizmet.

 

BASKI ARTIYOR

Seçim ufukta görünüp oylar düştükçe, CUMHUR İttifakı’nın iki bileşeni AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur ittifakının, vatandaş üzerinde uyguladığı baskı artık kendisini iyice hissettiriyor. Seçime girecek olan Siyasi Partilerde bile baskısını hissettiren İktidar, bu uygulamalarıyla vatandaşa herhalde gözdağı vermek istiyor. Öyle ya, vatandaş, rakiplerine gözdağı veren ve elindeki yargı sopasını gösteren iktidar bize ne yapmaz ki diye düşünmeye başladı bile.

Vatandaşın gözünü korkutan iktidar, n demek istiyor? Sıra size de gelecek, eğer sandıktan biz çıkmazsak karışacak ortalık mı demeye getiriyor? Herhalde bunu yapmazlar, eğer yaparlarsa ve de ordu bizim elimizde demeye getirirlerse o ordunun içindeki insanların bir bölümünün de diğer siyasi partileri desteklemekte olduğunu göremiyor olamazlar. Ben bu işlerden anlamam da neden acaba muhalefetin çalışkan insanlarının enselerinde adalet denilerek soya gösteriyorlar aba altından. O sopa bumerang gibidir, atarsınız yerine ulaşmadan döner bizin ensenizde patlayabilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Bilgili bir ahmak, cahil bir ahmaktan daha çok ahmaktır. (Moliere)