bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçimler ve Demokrasi
Yazarlar // 22 Mayıs 2018 Salı 04:03

İsmail BAŞARAN

CHP aday listesi açıklandı. Hayati Tekin listede yer almazken, Kemal Zeybek birinci sırada yer aldı.

CHP ikinci sıraya Neslihan Hancıoğlu’nu koyarken, üçüncü sırada ise Saadet Partisi adayı için kontenjan ayrıldı. Dördüncü sara ise Müşfik Veysel Erdoğan’a verildi.

Ayrıca, Abdüllatif Şener Konya’dan aday gösterilirken, Konya’da ikinci sıranın Saadet Partisi’ne ayrıldığı belirtildi.

Bu arada Samsunlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Ankara 3. bölgeden birinci sıra adayı olarak gösterildi.

Sonrası ne oldu, dördüncü sıradan sonraya kalanlara şimdiden seçilemeyecekler sözüyle mi bakılıyor? Eğer böyle bir kanı varsa, CHP’ye kulislerde böyle bakılmaya başlanmış durumda. Seçmen listeden pek de memnun değil gibi görünüyor.

Aslında listede kimin olduğu pek de önemli olmamalı. Önemli olan Türkiye’de demokrasinin nerelere geldiği ve asıl tartışma konusu olmaması.

Listelerden anlaşılacağı gibi Türkiye’de seçme ve seçilme özgürlüğü kalmamıştır. Bazı siyasi partilerde demokrasi çoktan beri dana önceden kaldırılmıştı. Milletvekili adaylarını partili üyeler değil “tepe” seçiyordu. Bu uygulamaya CHP de katıldı, yani adaylar “tepe” tarafından belirlendi.

Partilerin hakkını da teslim edelim. En azından aday adayı olabilme şansını vermişler insanlara. CHP bu listeyle Samsun’da ne yapabilir? Sadece ben değil, CHP seçmeni de merak ediyor bu sorunun cevabını.

Partilerde demokrasi olup olmadığı tartışılan Türkiye’de en azından seçmen demokrasiye sahip çıkmalı ve sandık başına gidip oy kullanmalı, sandığa ve oylarına da sahip çıkmalı.

 

KİMİN PARASI HARCANIYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Lisesi önünde iftar programı düzenledi. İftar programına beklenen katılım olmayınca çoğu masa boş kaldı.

Gazetelerde yer alan haber böyle. Masaların boş kalması programın iyi durulamaması mı yoksa vatandaşın bu iftar yemeğine ilgi duymaması mı bilemiyorum.

İşin en önemlisi diye gördüğüm ve yanıtlanması gerektiğini düşündüğüm soru masalarda kalan yemeklerin ne olduğuydu. İsrafın haram olduğunun unutulmaması gerekir.