bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçimin Sonucunu Açıklamak Gecikince
Yazarlar // 13 Nisan 2019 Cumartesi 01:29

Ragıp GÖKER

Dün dostluğun, centilmenliğin sembollerinden biri olarak, yenmek kadar yenilmenin de normal bir sonuç olacağını bize yıllar önce öğretmiş futbol oyunun ustalarından Can Bartu’nun, sonsuz yolculuğa çıktığını öğrendiğimiz gün, İstanbul’daki seçim sonucunu bekleyenler, ömürlerinden 12 günü tüketmişti.

Türkiye İstanbul’a kilitlendi.

Berat Albayrak’ın seçim sonrası açıkladığı ekonomik paketin içeriğine bile bakılmadı. Çünkü varsa-yoksa İstanbul.

Şu an itibariyle sandıktan sıkan oylara göre, aslında kazanan da belli, kaybeden de.

Sadece açıklama gecikti.

Binali Yıldırım, günlerdir ortada görünmüyor.

Binali Bey’in bu hal ve tavrı, seçimi kaybettiğine inandığını düşündürüyor.

En azından oluşturduğu algı bu.

YSK’nın sonuç açıklaması için bugün son gün.

YSK ne karar verecek herkes merak ediyor.

Devlet Bahçeli’nin ‘’Vicdani huzur için yeni seçim düşünülebilir’’ şeklindeki açıklamasından sonra, AK Parti kurmayları da seçimin yenilenmesi gerektiğini söylemeye başladılar.

AK Parti kurmaylarınca, seçim öncesi seçmen taşıma iddiaları yalanlanırken, ülkemiz dünyada en güvenli seçim yapan ülkelerden biri olarak tanımlanıyordu.

Ancak, İstanbul seçiminde CHP Adayı Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğu anlaşıldığında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükçekmece’de taşıma seçmen iddialarını gündeme taşıyarak, bu defa ‘’Demokrasi tarihimizin en şaibeli seçimi’’ dedi.

AK Parti’de bu iddiaya sarılarak, bunun üzerinden yürümeye başladı ve Büyükçekmece seçiminin iptalini ve dolayısıyla İstanbul seçiminin yenilenmesini dillendirmeye başladı.

Büyükçekmece’de, binlerce polis memuruyla sokak, sokak – ev, ev taşıma seçmen arandı.

Dün YSK’nın bu konuda karar vermesi bekleniyordu ama Maltepe’deki geçersiz oyların sayılmasından çıkacak sonuç beklendiği için, kararın ertelendiği duyuruldu.

Maltepe’deki durum da bir acayip.

Ülke genelinde, 31 Mart’ta kullanılan 48 milyon 340 bin 191 oyu, birkaç saat içinde sayan Türkiye, İstanbul Maltepe’deki 8 bin 458 geçersiz oyun yüzde ikisine denk gelen 170 oyu ise günlerdir sayamıyor.

Gel de şaşırma.

Durum tam da böyleyken, Devlet Bahçeli’den bu konuda vicdani huzuru sağlayacak bir açıklama bekledim ama gelmedi maalesef.

Türkiye kamuoyunda, YSK’nın üzerinde siyasi baskı olduğuna dair yaygın bir kanı oluştu.

Bu tehlikeli bir durum.

‘Adalet mülkün temelidir’

Devletin temeli adalete dayanır yani.

Karar nasıl çıkar bilmiyorum ama öyle bir karar verilmeli ki adalete olan inancımız sarsılmamalı.