bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçime Yoğunlaştık
Yazarlar // 12 Aralık 2018 Çarşamba 22:46

İsmail BAŞARAN

Türkiye seçimlere yoğunlaştı. Hangi partiler bir bloğu hangi partiler diğer bloğu oluşturacak? Her kafadan bir ses çıkıyor, ağzı olan konuşuyor da konuşmalar arasında gözden kaçanlar da oluyor.

Bunlardan birisi de askerlik borçlanmasında yeni dönem başladı. Türk lirasıyla borçlanmadan sonra, Milli Savunma Bakanlığınca, dövizle askerlik başvurularının başladığı açıklandı. Yani Türk lirasının değerinin düşmekte olduğunu Milli Savunma Bakanlığı da görüp tescillemiş oldu.

Seçim mi önemli hayat pahallılığı dövizin dünyada düşmense rağmen bizde dikkate alınmama dikkat çekiyor.

Petrolden sonra vatandaş bir de elektrik fiyatlarıyla soyuluyor ancak iktidarın umurunda bile olmuyor. Elektrik tüketim parası, sayaç okuma parası, vergilerinden başka doğalgazda da fiyatlar yükseliyor ancak bir türlü düşürülemiyor.

Doğalgazla ısınmaktan vazgeçsek de tezek kullanmaya kalksak ineğin poposuna bile saat bağlayacak hale gelmiş iktidar. Bu saatte bile KDV uygulanabilir.

Siz siz olun mevcut sistemden vazgeçmeye kalkmayın. Türkiye seçine yoğunlaştı, gerçekler unutturuluyor. Ne oldu soğan stokçuları, unuttuk değil mi? Patates stokçuları gündemimizden hepten çıkarıldı, bunları unutan vatandaş da yediği kazıklarla kaldı.

Şimdi yerel yönetim seçimleri için sahaya çalışmaya çıkacak olanların yapacakları arasında zamları bulundurmalarını baz alması vatandaşın işine gelecek herhalde.

Vatandaş, oylarını isteyenlerden “piyasaya yeni zamlar yapacağız” diyenlere galiba inanacak, inancını da “zam yapacaklar ancak doğruları söylüyorlar yani yapacaklarını vatandaşa anlatıyorlar” diyenler savunacaklar.

Bu görüşü savunanlar hayat pahallılığından şikâyetçi bile olamayacak. Son zamanlarda sol elinin bilekleri moraranlar da olabilecek.

Allah kimseyi bizim Temel’in düştüğü duruma düşürmesin.

Temel doktora gidip sol elimin bileği acıyor diye şikâyette bulunmuş. Doktor muayene etmiş bir ilaç vermiş ve onbeş gün sora yine gel demiş. Temel söyleneni yapmış ve onbeş gün sonra yine doktora gitmiş.

Doktor bakmış ki morarma geçmemiş ilacı onbeş gün daha kullanıp yine gelmesini söylemiş. Temel onbeş gün sonra yine aynı doktora gitmiş ancak morartı geçmemiş.

Doktor bu kez daha ciddi incelemiş bileği ve Temel’de sormuş:

Sen beş yıl önce ..partiye mi oy verdin?

Temel “evet diye cevaplamış soruyu.

Doktor yeniden sormuş:

Sen “Başkanlık seçimlerinde” de aynı partiye mi oy verdin?

Temel yine evet demiş.

Doktor biraz daha incelemiş ve “ne ettim de oyumu o partiye verdim” diye hayıflandığın sürece hep bileğine vuracaksın orası moraracak ve sen hep iyileştirmek için bana geleceksin.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Köseye sıkışınca bir tavsan bile ısırır.