bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçim ve Geçim
Yazarlar // 24 Aralık 2018 Pazartesi 22:54

İsmail BAŞARAN

 

Yapılan hesaplar açıklandı, Türkiye’de kişi başına düşen milli gelir dolar bazında artış gösteriyormuş.

Hamdolsun ekonomi iyi gidiyor demek ki. İşsizlik Hamdolsun işler iyi gidiyor.

Milli gelir artıyor ve insanların alım gücü bu nedenle yükseliyor. Alım gücü yükseldikçe de çarşı pazarda fiyatlar füzeye dönüyor.

Bundan ben şu sonucu çıkarıyorum.

Birileri Türkiye’nin durumunu kötü göstermek istiyor. Satılan jeeplere baksanıza, daireler peynir ekmek gibi maşallah.

Var mı artık çöpten ekmek toplayan?

Herkes gül gibi geçinip gidiyor, yatırım da yapıyor. Samsun’da neden bu kadar mağaza kapanıyor? Hangi caddeye giderseniz gidin “kapatıyoruz” tabelaları görmek mümkün, hatta daha önceden kapandığı için camlarında “kiralık” yazan mağazalar da çoğaldı.

İnsanlar savaşlara, seçimlere, adaylara yoğunlaştırılırken seçim sıkıntıları unutturulmaya çalışılıyor. Yatırımlar yapılıyormuş, vatandaştan alınan vergilerle mi yapılıyor?

Türkiye’de satılmadık ova, satılmadık fabrika ve Cumhuriyet kazanımları sürekli satılıyor. Hem de “batan geminin malları” gibi satılıyor.

Göreve geldiklerinde “her türkü milliciliğe karşıyız” diyenler ve seçmenden oy alanlar söylediklerini de yapıyor doğrusu.

Türkiye’yi yönetenler sarayda otururken, vatandaş yiyecek ekmeğe muhtaç ediliyor.

Ey gidi günler, yıllar geçiyor da Aşık Mahzuni Şerif’in söyledikleri bir türlü unutulmuyor ve iktidarda bulunanların her dönem söyledikleri “Türkiye uçuyor”  cümlesi hep yaşadıklarımızla yalanlanıyor.

Hadi hatırlayalım Mahzuni’nin söylediklerini:

“Milletin sırtından doyan doyana,  gönül bu oyuna nasıl dayana, yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, bilmem söylesem mi, söylemesem mi?

Milli gelir artıyor ya, gerisi hikâye.

Yesin millet.

 

ANKETLER

Samsun on güne yakın zamandır anketler ve sonuçlarıyla sarsılıyor. Ortaya çıktı ki anketler birileri tarafından manipüle ediliyor. Neden acaba?

Birileri, birilerini başkan görüp veya seçtirip nemalanmak için mi bilemiyorum. Onu bilmek ve bulmak da benim işim değil.

Ancak anketler siyasetin en üst kademeden en alt kademeye kadar nasıl kirletildiğini de ortaya koyuyor.

Bu anketler sonucu vatandaşın kafası bulanacak ve oylarını kendi birilerinin istediği ve anketlerde birinci sırada falanca çıktı denilerek o adaya mı kanalize edecekler?

Ben anketlere değil de, bunları yapıp halkı maniple edenlere amaçları için değil vatandaşı bu kadar enayi yerine koydukları için kızıyorum

 

GÜNÜN SÖZÜ

Meşe gölgesinde filizlenen yosunlar, çok kez kendilerini meşe fidanı sanırlar. Cenap Şahabettin