bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçim Vaatleri Sürüyor
Yazarlar // 21 Mart 2019 Perşembe 22:20

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da yerel yönetim seçimleri için aday olanlar vaatlerini sürdürüyorlar.
Onu da yapacağız, bunu da yapacağız diye başlayanların özellikle de İktidar ortaklarının adayları tarafından dillendirilmesi “Bugüne kadar neden yapmadınız” sorusunun sorulmasına yol açıyor.
CUMHUR İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı vatandaşın yanında olduğunu ve sorunları dinleyip çözeceğini her gittiği ilçe ve merkezde anlatıyor. Ancak sorunların bugüne kadar neden çözülmediği veya çözülemediği konusunda kendisine ne bir soru geliyor ne de kendisi sorunları neden çözemediklerini anlatıyor.
Bağımsız aday Erhan Usta ise üreticilerin sorunlarına çare olacağını dile getirmiş. İstifa edene kadar CUMHUR İttifakı içinde değilmiydi Usta, acaba o zaman neden çözemedi Samsun’un sorunlarını?
MİLLET İttifakı’nın Büyükşehir adayı Hayati Tekin de yapacaklarını aktarıyor, eski bir belediyeci olduğundan sorunları bildiğini ve çözebileceğini dile getiriyor.
İlçelerde de söz veren verene, bütün adaylar CEK CAK ile biten kelimeler kullanıyor. Adaylardan daha önceki dönemlerde Belediye Başkanı olanlar ise bugüne kadar yapamamalarının nede9nlerine değinmiyorlar bile.
Kısacağı ağzı olan konuşuyor, vatandaş ise dinliyor.
Her iki ittifaka dönül verenler ve oylarını kullanacak olanların projelere falan baktıkları pek de yok gibi, seçmenler liderlerin birbirlerine laf yetiştirmelerini izliyorlar. Meydanları dolduran liderler konuşmalarında Türkiye’nin borçlarından, sadece var olanların satılarak mı ödeneceğinden bahsedenleri duyamıyorlar.
Siyasilere, kısa bir uyarıda bulunmak istiyorum; özellikle de konuşurken üsluplarına dikkat etmeliler ve seçmeni kırmaktan kaçınmalılar, söyledikleri döner dolaşır bir gün karşılarına çıkıverir.

UNUTANLARA HATIRLATMA
Adnan Kahveci - Eski Maliye Bakanı.
Dedi ki: "Bizim bağımsız olmamız için Amerika ve IMF'den kurtulmamız lazım." 2 gün sonra trafik kazasında öldü.
Bedri İnce Tahtacı: Saadet Partisi Gaziantep milletvekili..
Dedi ki: "Amerika en büyük engeldir bu ülkeye; istediğini Başbakan yapar, istediğini Cumhurbaşkanı yapar." 5 gün sonra Antep'e giderken trafik kazasında öldü.
Turgut Özal: Cumhurbaşkanı…
Dedi ki: "Musul ve Kerkük bizimdir, alacağız." 10 gün sonra öldü.
Eşref Bitlis: Jandarma Komutanı…
Dedi ki: "Amerika'nın İncirlik'ten kalkan uçakları PKK'ya yardımda bulunuyor." 4 gün sonra -60 dereceye kadar dayanıklı olan uçak ile Siirt'e giderken uçağı düştü ve öldü. Kaza nedeni uçak motorlarının buzlanması! Oysa Siirt'te o sırada hava -11 derece idi...
TBMM, 1 Mart tezkeresine ret oyu verdi. 3 gün sonra İstanbul'un göbeğinde bombalar patladı. Kaç kişi öldü!
Recep Yazıcıoğlu, Denizli Valisi.
Denizli'de kanun çıkarttı: "Artık bundan sonra cafe ve benzeri yerler İngilizce isim kullanmayacak, yani cafe değil kahve yazılacak." Bir hafta sonra Ankara'ya giderken trafik kazasında öldü.
Önümüzde bir yerel yönetim seçimleri var.
Meyanlarda o onu dedi öteki bunu dedi diye kafanızı şişirmeyeceğim.
Aman dikkat edin, haddinizi aşmadan konuşun ve eleştirin sizin de başınıza bir iş gelebilir.

GÜNÜN SÖZÜ
Hiç kimse sizin izniniz olmadan, size kendinizi değersiz hissettiremez.
(Eleanor Roosevelt)