bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçim Ufukta Göründü mü?
Yazarlar // 12 Kasım 2021 Cuma 11:15

İsmail BAŞARAN

Seçim zamanında mı olacak yoksa erkene mi alınacak? Bu soruların cevapları bir türlü bulunamıyor, her lider kendi düşüncesini söylüyor. İktidar cenahı zamanında derken muhalefet seçimlerin erkene alınmasını istiyor.

Muhalefetin derdi Türkiye’nin içinde bulunduğu çeşitli olumsuzlukları ve hayat pahallılığını lehine çevirebilmektir. İktidar ise bu olumsuzlukları lehine nasıl çevirecek onun derdinde. Çünkü durum ortada insanlar hayat pahalılığından bıkmış durumdalar, evlerine ekmek götürmekte zorlananların sayıları günden güne artıyor. Vatandaşın büyük kesimi yani dar gelirliler tencereyi kaynatmada ve pazara çıkınca artık alışverişi yaparken kılı kırk yaratmanın derdindeler. Sebze yarım kiloya düşmüş, meyve tane ile alınır olmuş vaziyette. Ne Cumhurbaşkanı ne de AK Parti Milletvekillerinin ve parti yöneticilerinin vatandaşın içine girmeye cesaretleri yok. Eğer AK Parti’li Vekil gelecek havası estirilirse biraz çekince bile var, gerçekleri söylesek mi söylemesek mi diye düşünüyor insanlar. Her iki kanattan da arkadaşlarım var. AK Parti sayesinde çeşitli makamlara gelmiş olanlar durumu yumuşatmaya ve de yönetimin iyi işler yaptığını söylemenin yollarını arıyorlar.

Seçimin ufukta görülmekte olduğunu anlayanlardan birisi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmuş ki vatandaşa bir müjde vermesi gerektiğini hissetmiş. Böylece de bir müjde verdi hemen. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi 40 bin sağlıkçı atamasında takvim belli olduğu yolunda. Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, başvurular bugün başlayacak ve 16 Kasım tarihine kadar sürecek. Sonuçlar ise geciktirilmeden 24 Kasım'da ilan edilecek. Kura sonrasında kadrolara yerleşen adaylar, haklarında yapılacak arşiv araştırması sonuçlandıktan sonra atanacak. Bu söylemler ve açıklama da halk arasında AK Parti seçime hazırlanıyor cümlelerinin kurulmasına neden oluyor, bu da erken seçim demektir.

AK Parti tarafından teşkilatlara bir erken seçim hazırlığı emri verildi mi acaba? Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin girişimi böyle düşünmeye sevk ediyor insanı. Samsun Büyükşehir’den üreticilere ekmeklik buğday tohumu desteği verilmeye başlanıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, çiftçilere 3.5 ton ekmeklik buğday tohumu desteğinde bulundu.  Bu desteğin daha da artmasının beklendiği söylentileri var. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, buğday tohumu desteği ile üreticilerin birim alandan daha fazla miktarda ürün alarak ekonomik gelirlerine katkı sağlayacağını söyledi.

Tekkeköy, Kavak, Vezirköprü ve Canik ilçelerindeki buğday üretiminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çiftçi desteğine devam eden Büyükşehir Belediyesi, bu kez de ekmeklik buğday tohumu verdi. Bölgenin iklim şartlarına göre adaptasyonu iyi ve verimli olan “Ceyhan-99” tohum çeşidi, susuz alanda da buğday yetiştiriciliğine imkân sağlıyor. Bu yolla AK Parti yine üreticinin yanında olduğunu göstermenin derdince. Bu proje tutacak mı yoksa üretici “Bu güne kadar neredeydiniz” mi diyecek?

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatımda edindiğim en büyük bilgi şudur: Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene, kimse yardım etmez.