bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçim Öncesi İşaret Mi?
Yazarlar // 2 Haziran 2018 Cumartesi 23:45

İsmail BAŞARAN

 

Seçim öncesinde siyasi parti liderleri ve Cumhurbaşkanı adayları arazide. Vatandaşa hitabediyorlar. İktidarda AK Parti var. O nedenle Başbakan Binali Yıldırım da partisinin yapacaklarını anlatıyor gittiği yerlerde.

Başbakan Giresun ve Ordu’da partililerle ve partisizlerle buluştu. Aslına bakarsanız buluşamadı demek daha da doğru olur ya. Çünkü Binali Yıldırım'ın Giresun ve Ordu'da katıldığı mitinglerde alanlar neredeyse boş kaldı.

24 Haziran erken seçimi öncesinde AK Parti'nin Giresun ve Ordu mitinglerine katılımın oldukça düşük olması dikkat çekerken acaba Başbakan içinden “nerede yanlış yaptık” diye geçirdi mi?

Fındık fiyatlarına bir türkü üreticiyi sevindirecek fiyat vermeyen iktidar şimdi milletten oy istiyor. Millet de meydanları doldurmayarak “alın size oy” demeye getiriyor herhalde.

Meydanların dolmamaya başlaması, bindirilmiş birliklerle bile bunun sağlanamaması partide moral bozukluklarına yol açıyor, bunu kimse dillendirmek istemiyor ancak görünen köy de kılavuz istemiyor.

İktidar bu olumsuzluğun önüne nasıl geçecek?

Havuz medyasındaki kanallarla sadece birkaç kalabalık çekilip montajlanacak mı dersiniz. Algı operasyonu böyle mi yapılacak?

Durum o ki, AK Parti’de seçmen sadece Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı izliyor, sadece ona güveniyor. Meydanları doldurmayarak geri kalanların söylediklerine inanmıyor ve itibar da etmiyor. Bu görüntü parti içinde moralleri bozarken, rakipleri ise umutlandırıyor.

Meydanlarda konuşan liderlerin mutlaka uymaları gerekenler vardır ve bunu Mahatma Ghandi çok güzel özetlemiştir:

Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür...

Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür...

Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür...

Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür...

Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür...

Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür...

Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür...

Sandık Başına gidecekler bu sözleri hiç unutmamalıdır.

Vereceğiniz oya dikkat edin çünkü Türkiye’nin geleceğini o oylar belirleyecek ve kaderinize dönüşecektir.

 

SORUNLAR NASIL ÇÖZÜLECEK?

Milletvekili adayları sahada geziyorlar vatandaşa vaatlarda bulunuyorlar. Bunu muhalefet partilerinin adaylarının yapması doğal ancak doğal olmayan ise iktidardaki partin ve destekçisinin milletvekillerinin yapması.

AK Parti ve MHP vekil adaylarının da vaatlarda bulunması garibime gidiyor. İktidar partisi milletvekili adaylarının üretimden, hayat pahalılığından, işsizlik ve geçim zorluğundan genellikle bahsetmemeleri gözden kaçmıyor.

Acaba neden bu konulara giremiyorlar, sadece yatırım yapacaklarından bahsediyorlar. Neden vatandaşın sorunlarının nasıl çözüleceğini ve nelerin yapılacağını anlatmıyorlar?

İnsanlar “bugüne kadar neden yapmadınız” şeklinde soracağı sorulardan korktukları için olmasın sakın.