bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçim Öncesi Aday Adayları
Yazarlar // 15 Şubat 2023 Çarşamba 21:50

İsmail BAŞARAN

İsimler henüz ortaya çıkmadı. Siyasi Partiler ve Genel Merkezleri adayları belirlerken zorlanacaklar mutlaka. Mevcut milletvekillerinden yeniden aday gösterilecek olanlar vardır. Eskiler ve yeniden arasına çatışma çıkabilir. Parti Genel Merkezleri eskilerde mi karar kılacak yoksa yeni adayları mı çıkaracak? Bunu yakın zamanda göreceğiz hep birlikte. CHP’nin ve İYİ Parti’nin adayları kimler olacak? Mevcut adaylardan kalıcı olanlar çıkacak mı? Yakın zamanda göreceğiz hep birlikte, kimlerin aday gösterileceklerini.

Samsun’da MHP aday gösterecek mi? Gösterecekse kimi gösterecek? AK Parti yeni adaylar mı bulacak yoksa mevcut olanlarla mı seçime girecek?

Bu seçimlerde, hiçbir mevcut aday “Ben aday gösterilirim” diye kendisini avutmasın. AK Parti’de değişiklik de olabilir, yeni adaylar da çıkabilir. Eğer eskilerden aday gösterilecekse isim vermeden şöyle söyleyebilirim:  Birinci sırada mutlaka Demir gibi bir aday olacaktır listenin başında. Sonrasını bilemem, eskilerden de olur, yeni de gelebilir. CHP ve MHP yeni adaylar bulabilir, İYİ Parti’nin adayları ise değişime uğramaz herhalde. Seçmen acaba kimi beğenecek? Seçmenin beğendiği aday listeye de girer sandıktan da çıkar.

 

EKMEĞİMİZ ZAMLANDI

Deprem bölgesine günde 100 bin ekmek gönderen Samsun’da ekmek fiyat tarifesine zam yapıldı. Artan maliyetler nedeniyle yılbaşında zam kararı alan esnaf, zammın uygulamaya konmasını 14 Şubat’a kadar bekletti. Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, fırıncıların uzun zamandır maliyetinin altına ekmek satışı yaptığını belirterek, fiyat güncellemesi yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Hacı Eyüp Güler, “Zam kararını yılbaşında almıştık. Ekonomik durumdan dolayı erteledik. Uzun zamandır fırıncılarımız maliyetinin aşağısına ekmek satışı yapıyor. Fırıncı esnafımızın ayakta durabilmesi ve çalışmalarına devam etmesi için bu zamma ihtiyaç vardı. 14 Şubat’tan itibaren Samsun merkezde 200 gram ekmek 5 TL’den satışa sunulacak” dedi.

5 TL olan ekmeğin fiyatlarıyla bundan sonra oynanacak mı, hangi gün veya ay yeniden artırılacak fiyatlar? Bu sorunun yanıtının verilmesi gerekiyor. Ekmek fiyatları nede artıyor? Samsun’da su fiyatı artıyor, buğday ekimi azalıyor, buğday fiyatları da bu nedenle yükseliyor. Haliyle değirmenlerde elektrik fiyatları yükseliyor. Girdi fiyatlarının yükselmesiyle birlikte ekmeğin fiyatı da artıyor. Vatandaşın maaşına gelen zam düşüyor, bu fiyatların artmasıyla vatandaş sandık başına gittiğinde zamların hesabını soracaktır mutlaka. Ekmeğin 200 gramı dört liradan satılıyordu, şimdi gramaj aynı fiyat beş lira oldu.

Yakında insanlar açız diye bağırmaya başlarsa, iktidar ne yapacak? Ekmek fiyatlarını düşürmek için buğday ithalatına mı gidecek?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Çalışmak bizi şu üç beladan kurtarır: Can sıkıntısı, kötü alışkanlıklar ve yoksulluk... (Voltaire)