bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçim Kampanyaları
Yazarlar // 25 Nisan 2018 Çarşamba 22:55

İsmail BAŞARAN

İYİ Parti’nin bazı partilerin desteğiyle ve istifa edip bazı vekillerin katılmasıyla TBMM’de grup kurması tüm hesapları karıştırdı ve ne olacak şimdi sorusunun sorulmasına yol açtı. Öyle ya Meral Akşener TBMM’de değilken susmuyordu, şimdi kendisini kim susturabilecek,  Meclis Başkanı mı?

Bu sorular sorulurken CHP iktidar ortakları tarafından salvo atışlara tutulurken Almanya’dan gelen bir haber bazılarını korkuttu.Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, gazetecilerin Türkiye’de 24 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerin kampanyaları hakkındaki sorularına cevap verdi ve “Bizim bu konudaki tavrımız net. Yabancı bir ülkede yapılacak seçimlerden üç ay önceki dönemde, Almanya'da seçim kampanyası yürütülmeyecek. Bu hangi ülkeden geldiklerinden bağımsız olarak herkes için geçerli" dedi.

İşte bu açıklama Almanya’da sandık güvenliği açısından da çok önemli sanırım. Orada oylar sağlıklı bir şekilde kullanılacak gibi geliyor bana, son dakikada geçersiz oylar sayılamayacak. Yani gerçek oylar ile Almanya ayağı belirlenecek.

Türkiye’de nasıl olacak peki, yine son dakikada kural değiştirilecek ve mühürsüz oylar geçerli sayılacak mı? Şeytanın aklına su kaçırılacak mı?

Böyle bir uygulama “Biz oyları çalıyoruz arkadaş, sandıkları dolduruyoruz ve seçim sonuçlarını maniple ediyoruz demek değil mi?

Tabi bunu muhalefet partilerinin değil de iktidardaki partilerin yaptığı söylemek yanlış olmaz herhalde.

Gelelim Türkiye’deki sandıkların doldurulup doldurulmayacağına. Yakın geçmişe bakılırsa sandıklarda katakulli yapılmayacağını söylemek safdillilik olsa gerekir.

Öncekiler de olduğu gibi bu seçim sonuçları da çok tartışılacak, tabi son anda bir Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye’nin içinde bulunduğu durum öne sürülüp seçimler iptal edilmezse…

Anlarsınız ya…

 

ELEKTRİK MESELESİ

Samsunspor hafta sonu eline geçen fırsatı tepti ve kümede kalabilme işini gerçekten zora soktu.

Futbolcular sahada, taraftarlar tribünlerde sav aştı. Sahaya atılan maddeler, vatandaşın cebindeki çakmayı alan polisler ve stada sokulan patlayıcı maddeleri görmeyen polisler nelere yol açtılar? Önümüzde daha karşılaşmalar var ancak o patlayıcı ve yanıcı maddeler için takım kendi sahasında sanırım oynayamayacak ve bir umudu daha böylece yitirecek.

Bütün bunların dışında bir de soru var: Samsunspor bu ligde kalmayı hak ediyor mu?

Samsunspor daha önce olduğu gibi mi yönetiliyor yine?

Yani KAYYUM da işi götüremiyor mu?

Hafta sonu karşılaşmada Samsun 19 Mayıs Stadının elektrikleri kesikti bir ara. Neden kesikti sorusunun cevabı basit, çünkü elektrik borcu ödenmemiş de ondan.

KAYYUM ne işi yapıyor? Elektrik faturaları da ödemiyor mu?

Bu faturaları ödeyemeyen yönetim mi Samsunspor’u iyi yönetecek ve ligde kalmasına sağlayacak?

Samsunspor ölmüş de ağlayanı yok demek, bunu taraftardan saklamanın da anlamı yok.

Samsunspor’u bu hale getirenlerden ne zaman hesap sorulacak? Samsunspor’u son beş sezonda yönettiğini sanıp takımı yanlış transferlerle bu kadar borca sokanlar ve bunlara destek veren siyasiler hesap verecekler mi?

Samsunspor taraftarı sandık başında Samsunspor’u bu duruma düşüren siyasilerden hesap soracak mı yoksa yine verilecek sözlere kanacak mı?