bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçim Erkene Alınacak mı?
Yazarlar // 15 Haziran 2022 Çarşamba 09:18

İsmail BAŞARAN

Gelin bu konuda fikir jimnastiği yapalım isterseniz. Siz olsanız Recep Tayyip Erdoğan'ın yerinde seçimi ne zaman yaparsınız? Normal zamanında yani 22023’demi yoksa erkenden mi? Hatta bu yılın sonbaharında mı? Uzun zamandan beri tek parti hükümetine hasret kalan Türk halkının bu hasretliği çektiği acıya değiyor mu? Bu soru yavaş yavaş sorulmaya başlandı bile.

Hangi esnafa giderseniz gidin “İşler nasıl” diye sorun alacağınız yanıt üç aşağı beş yukarı aynı. Ve bu yanıtı verirken kimse işin siyasetinde değil. Gerçeği anlatıyor. Kumaş satan bir mağazaya girerseniz aldığınız yanıt “metre tutmadım” olurken, manav bile mevsim sebze ve meyvesini satamamaktan şikâyetçi oluyor. Beyaz eşya fiyatları dibe vurmuş ancak “alan yok satanı öpeyim” bu piyasada hüküm sürüyor. Talep olmayınca haliyle arz da gerçekleşmiyor. İşyerlerini kapatan insanların sayıları çığ gibi büyürken işsizlik almış başını gidiyor. Yani Türkiye öyle sanıldığı gibi pek de iyiye gitmiyor gibi görünüyor. Hükümet ise bu olumsuzlukları kendi basiretsiz yönetimlerine değil de dış güçlere bağlamak derdinde. Başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetin henüz değişmemiş bakanları cek cak moduna girmiş durumda.

Türkiye’de işler İktidarın istediği gibi gitmemesi durumunda Hükümetin can simidi doğalgaz ve petrol bulmak. Ancak nedendir, buğday üretiminin azalmasının önüne nasıl geçileceği anlatılamıyor vatandaşa. Sadece iyi günler yakında denilip geçiliyor ve vatandaşa umut pompalanmak isteniyor.  Verilen sözlerin hiçbirisinin tutulmaması ise vatandaşı söz vermenin de avutamadığı gerçeğini gizlemiyor.

Evet seçim erkene alınacak mı, İktidarın tek tesellisi bunu hayata geçirebilmek, çünkü günler geçtikçe durum daha da kötüye gidiyor. Açlık artıyor, yurt dışına bağımlılık artıyor. Bu bağımlılık ekonominin günden güne bozulmasına yol açıyor bu da insanların alım gücünün azalmasına yol açıyor.

Bütün bu olumsuzluklar içinde AK Parti’nin yapabileceği bir erken seçimdir. Erken seçim nedir? Seçimin zamanında yapılmaması ki bu durum iktidar partisinin ve ortağının işine gelecektir. Bu da baskın bir seçimin Türkiye’yi daha da çıkmaza sürükleyeceği anlamı taşır. O halde normal zamanında yapılmaması olası bir seçimin baskın niteliği taşıması AKP için en doğrusu değil mi? Baskın seçim ne demektir?

Seçim kararını hemen alıp 60 gün içinde bu kararı uygulamaktır. Yani Türkiye’de bir seçim bekleniyorsa Hükümetin bu kararı Eylül ayı içinde alıp 60 gün içinde seçimi gerçekleştirmesi gerekir.

Çünkü “baskın basanındır” diye bir atasözü vardır. Atasözleri de yılların süzgecinden geçip gelmektedir.

AKP’nin önümüzdeki aylarda yani b yılın içinde sonbaharda veya önümüzdeki yılın ilkbaharında yapacağı seçim baskın niteliği taşımayacaktır.

Durum bunu gösterirse ve de sandık vatandaşın önüne gelirse kaybedecek olan taraf CUMHUR İttifakı olacaktır. MHP’nin günden güne zayıflıyor olduğu göz önünde tutulursa AK Parti ya kendine yeni bir ortak bulmak durumunda kalacak veya Cumhurbaşkanlığı kararıyla seçim 2023 yılında bile yapılamayacaktır. Seçimlerin ertelenmesi durumunda Türkiye Cumhuriyeti’nde bir kaosa yol açacaktır. Gerçeği bilmiyorum ancak böyle bir kargaşa da Türkiye’de hiç kimsenin ve hiçbir siyasi partinin işine gelmeyecektir. Bu durumdan yararlanacak tek parti ise AK Parti olacaktır. Allah sonumuzu hayreylesin mi diyeceğiz yoksa Türkiye’yi bu duruma düşüren “Dış güçlerden” hesap mı soracağız.

GÜNÜN SÖZÜ

Kargalar ötmeye başlayınca bülbüller susar. (Mevlana)